Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Pontosztozkodás a nyitányon (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.11.12 Frissítve: 2019.11.11 eSport

FIFA Pro Clubs csapatunk megkezdte a bajnoki szereplést.

MTK Budapest–TrollFoci Hálószaggató 0-1 (0-1)

MTK Budapest: Kurtsits – Balásfalvi, Tar, Fehér, Nagy – Cserna, Rácz, Majorosi, Balogh – Hrisztov, Vajai.

A kupabúcsú után rögtön jött a következő tétmérkőzés, megkezdtük a Hungarian Pro Clubs League FIFA20 versenyét az élvonalban. Elsőként a TrollFoci Hálószaggató csapatát fogadtuk. A mérkőzést aktívabban kezdték a vendégek, több kisebb lehetőség is adódott előttük, de ezeket sikeresen hatástalanítottuk. 

Szinte már fél lábbal az öltözőben voltak a csapatok, amikor gyors kontrát vezethettek a vendégek, és a jobbról érkező bepasszra vissza tudott nyúlni Humenszky, és a kapuba kotorta a labdát. A szünetet követően magasabb fokozatra kapcsoltunk, többször veszélyes helyzetbe kerültünk, de az álláson nem tudtunk változtatni, elvitte a három pontot ellenfelünk.

TrollFoci Hálószaggató–MTK Budapest 1-2 (1-1)

MTK Budapest: Kurtsits – Tóth, Tar, Fehér, Mihály – Binder, Rácz, Majorosi, Balásfalvi – Hrisztov, Balogh.

A visszavágóra – a vereség után – plusz motivációval érkeztünk, és ennek rögtön eredménye is lett. A 13. percben Balásfalvi indította Baloghot, aki Hrisztov elé tálalt, ő pedig a kapust találta el. A kipattanó Balogh elé került, és kisebb kavarodás után Balásfalvi találta magát lövőhelyzetben, nyolc méterről nem hibázott.

Ismét érkezett az első játékrész hajrája, és ismét jött a TrollFoci gólja. Labdavesztés az alapvonalnál, szerencsésen bent tudta tartani a támadó a labdát, az Humenszky elé került, és ismét büntetett ellenfelünk támadója.

A fordulás után ismét korán gólt tudtunk szerezni. Az 57. percben Hrisztov forgolódott a tizenhatos sarkánál, Majorosinak passzolt vissza, aki cselezett, majd lőtt, ezt a kapus oldalra ütötte, de érkezett Balásfalvi, és elemi erővel a kapus mellett rúgta el a labdát, aki csak belekapni tudott, de hárítani nem. 

A vezetés birtokában a fegyelmezett védekezés és a kontrák voltak csapatunk fegyverei, de újabb gólig nem jutottunk, ahogy ellenfelünk sem, így sikerült a második mérkőzésen begyűjteni a három pontot.

Rácz András, csapatunk kapitánya értékelte a nyitányt: – Mindkét találkozón újoncokat avattunk, ami meg is látszott a mutatott játékon. Sajnos az első meccs nem úgy alakult ahogy terveztük. Tudtuk, mit fog játszani az ellenfél, mégis sikerült az ő általuk preferált támadásfelépítésből gólt kapni. Ezt követően a csapat nem tudott tempót váltani, így maradt az eredmény. A második meccsen a győzelmi kényszer és a bizonyítási vágy látszódott csapatunkon, ami jól sült el. Két elég érdekes gólt követően, a meccset irányítva sikerült begyötörnünk a második találatunkat, ami késöbb az első győzelmünket jelentette idén. Összeségében elégedett vagyok a csapat játékával, a sok újonc sikeresen felvette a csapat játékstílusát. A TrollFocival mindig ki-ki meccset játszunk, így a játék képe alapján jogos a pontosztozkodás. Gratulálok nekik, és sok sikert kívánok a továbbiakban.

A mérkőzések felvétele:

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!