Atlétika
Szabó Beatrix

Pontgyűjtő akció

Publikálva: 2019.04.05 Frissítve: 2019.04.05 Kosárlabda női

Szombat este hat órától a Vasas Akadémiát fogadjuk a Városmajorban, immár a playout keretében, minden gondunk, bajunk ellenére a győzelem leghatározottabb szándékával.

„Gyűjtsön pontokat!” – látja az ember nap mint nap megannyi bolt előtt elhaladva, ahol van ilyen akció, promóció, és bizony manapság már alig akad olyan üzletlánc, ahol nincs. Szlogeneket szándékosan nem említünk, elvégre nem szeretnénk itt reklámot csinálni senkinek, és a mi szempontunkból nem is a cégnév a lényeg: hanem a pontgyűjtés maga. Vagyis hogy végre mi is alaposabban belekezdjünk, mert bizony az eddigiek során van restanciánk ez ügyben, most pedig nyakunkon a rájátszás a 9–12. helyért, a bentmaradásért, az úgynevezett playout, amelybe sajnos az összes érintett csapat magával viszi az összes eddigi pontját. Mi szám szerint 24-et, az egyaránt előttünk álló három vetélytárs közül pedig a Vasas Akadémia 28-at, az ELTE BEAC Újbuda 27-et, a PINKK Pécsi 424 pedig 26-ot.

Tekintve, hogy kosárlabdában a győzelem kettő, a vereség pedig – ha az illető klub kiáll a mérkőzésre, és nem játék nélkül veszít – egy pontot ér, a hozzánk a tabellán legközelebb állóval szemben is kétgyőzelemnyi a hátrányunk, tehát a hatmérkőzéses rájátszásban diadalok kellenek, méghozzá minimum kettő. De a kettő is csak abban az egy esetben lehet elég, ha azokat egyaránt a PINKK ellen szerezzük, és a kozármislenyiek a többi mérkőzésükön is mindegyiken kikapnak – ellenkező esetben még többet kell nyernünk, vagyis minimum 50 százalékos teljesítményt kell nyújtanunk az előttünk álló hat fordulóban. Amely hamar lepereg, bármi is lesz a vége, számunkra április 26-án, pénteken véget ér a 2018–2019-es idény, ami három hét múlva itt van, addigra tehát biztosan eldől a sorsunk.

Éppen ezért nekünk minden meccs egy lehetőség a pontgyűjtésre, méghozzá lehetőleg a kettesével való pontgyűjtésre: az első ilyen szombaton jön el, amikor is a Vasas Akadémiát fogadjuk, amellyel felcseréltük a pályaválasztói jogot. De ennek csak technikai jelentősége van, a lényeg tényleg most már a győzelem, amely nagyon nehéz lesz. Az alapszakaszban ugyanis előbb itthon 61–83-ra, majd idegenben 45–80-ra kaptunk ki a piros-kékektől – mi tagadás, nagyon kell keresgélnünk, ha ezekben a meccsekben biztató momentumokat akarunk találni. A Vasas ellen eddig ebben az idényben lejátszott nyolc negyed közül egyetlenegyet, az itthoni harmadikat (20–14) tudtuk megnyerni: akkor keményen, erőszakosan, azaz jól védekeztünk, így ez lenne a sikerrecept számunkra szombat estére.

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. április 6., 18:00

MTK Budapest–Vasas Akadémia

Játékvezetők: Boros Tamás, Kulcsár Tibor, Major Ádám (Kis Balázs)

MTK Budapest vívó- és kosárlabdacsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!