Kézilabda
Török Lilly

Pont nélkül maradtunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.04.08 Frissítve: 2018.04.08 Labdarúgás

Nem bírtunk a Soroksárral.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Soroksár SC–MTK Budapest 4-2 (2-0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 500 néző

Vezette: Zierkelbach Péter (Szilágyi, Bornemissza, Iványi)                    

Gólszerző: Pál (16., 47.), Silye (45.), Csernik (79.), illetve Lencse (55.), Borbély (64.)

Sárga Lap: Valencsik (76.), illetve Borbély (52.), Kulcsár (58.), Hrepka (67.), Jakab (90.)

Piros Lap (Deutsch, 49.)

Soroksár SC: Steer – Fülöp, Dvorschák, Valencsik, Silye – Csernik, Huszák (Csillag, 70.), Gyömbér, Tamási (Albert, 90.), Kundrák – Pál (Lakatos, 67.)

Vezetőedző: Lipcsei Péter

MTK Budapest: Bese – Katona, Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik (Kulcsár, 57.), Borbély, Kanta (Gera, 75.), Jakab – Lencse, Korozmán (Hrepka, 10.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a Soroksár otthonába látogattunk. Rendkívül álmosan kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben keveset volt nálunk a labda, a hazai együttes pedig sorra rúghatta a szögleteket, ráadásul a 10. percben Korozmán térdsérülést szenvedett, miután rosszul lépett egy ütközést követően. A 16. percben a gyenge kezdésünk meg is bosszulta magát, ugyanis Pál üresen maradt az egyik sarokrúgást követően, és védhetetlenül bólintott Bese kapujába.

A bekapott gól jó hatással volt a játékunkra, de egészen a 26. percig kellett várni az első helyzetünkig: ekkor Vass Patrik beadása után Lencse előtt adódott lehetőség, viszont a védelem blokkolta próbálkozását. Öt perccel később Kanta lőhetett szabadot jó helyről, azonban a sorfalat találta el, majd Vass Patrik lőtt mellé a jobb szélről.

A 35. percben végre betaláltunk, hiába: Vass Patrik szögletét Deutsch fejelte le, majd Borbély ollózott káprázatos mozdulattal a kapuba, de Zierkelbach veszélyes játék miatt érvénytelenítette a találatot.

A feketeleves a játékrész hosszabbításában következett: Talabér szabálytalankodott 25 méterre a kapunktól, a megítélt szabadrúgást pedig Silye ballal tekerte a rövid sarokba, így kétgólos hátránynál jött a szünet.

A második félidőben tovább romlott a helyzet: a 47. percben a bal oldalról tekert be szabadrúgást a hazai együttes, Pál megint üresen maradt, és szépen csúsztatott a kapunkba. Két perccel később végleg eldőlni látszott a találkozó, ugyanis Deutschot reklamálásért kiállította a játékvezető.

Az 53. percben tovább növelhette volna előnyét a Soroksár, de Pál óriási ziccerben hibázott Csernik passzát követően. Úgy tűnt, lehetetlen helyzetbe kerültünk, azonban nem adtuk fel, és az 55. percben szépítettünk: Kanta ugratta ki Lencsét, aki higgadtan helyezett ballal a hosszú sarokba.

A góltól új erőre kaptunk, és tíz emberrel is rohamoztunk: a 64. percben Kanta szögleténél Borbély maradt üresen, és fejelt Steer kapujába. A Soroksár picit elbizonytalanodott, mi pedig emberhátrányban is tovább rohamoztunk mindent egy lapra feltéve.

A 79. percben kihasználta a hazai csapat azt, hogy teljesen kinyíltunk: Csernik cselezett befelé a jobb oldalról, majd szépen lőtte ki a hosszú sarkot, így végleg elszálltak egyenlítési reményeink.

A hajrában tovább támadtunk, de újabb találatig nem jutottunk el, így pont nélkül távoztunk Soroksárról.

Feczkó Tamás: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, ami megbosszulta magát, majd a félidő előtt újabb gólt kaptunk. A kiállításra jól reagált a csapat, de a negyedik bekapott gól végleg megpecsételte a sorsunkat. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!