Atlétika
Jankovics Dániel

Pont nélkül maradtunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.09.15 Frissítve: 2018.09.18 Labdarúgás

Háromgólos vereséget szenvedtünk a Pakstól.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Paksi FC–MTK Budapest 3-0 (1-0)

Paks, Paksi FC Stadion, 864 néző

Vezette: Iványi (Huszár, Lémon, Becséri, Bognár, Kulcsár)

Gólszerző: Hahn (31.), Kecskés (73.), Simon (90+4)

Sárga lap: Vass Patrik (44.), Balogh (66.), Szelin (86.)

Paksi FC: Nagy – Kulcsár, Fejes, Gévay, Báló – Kecskés, Bertus, Papp – Haraszti (Vági, 90.), Hahn (Simon, 71.), Remili (Bartha, 84.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

MTK Budapest: Kicsak – Ikenne-King, Balogh, Gengeliczki, Katona – Vass Patrik (Kanta, 62.), Bognár, (Torghelle, 76.) Vass Ádám, Schäfer (Szelin, 76.), Gera – Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A válogatott szünetet követően az OTP Bank Liga 8. fordulójában a nyolcadik helyezett Paksi FC otthonába látogattunk. A találkozót mi kezdtük jobban, és a 6. percben Katona szöglet utáni közeli próbálkozása majdnem gólt ért, azonban Nagy óriási bravúrral hárítani tudott. A paksi hálóőr egy perccel később Bognár távoli lövését tolta ki az alsó sarokból.

A hazaiak első lehetősége Remili előtt adódott, azonban a támadó  nem tudta higgadtan befejezni a helyzetet. Ezután sokáig egyik kapu sem forgott veszélyben, így némileg meglepetésként jött a 31. percben a hazaiak találata: Gévay lövése Hahnhoz került, aki kicselezte Kicsakot, és a kapuba passzolt.

Úgy tűnt, a bekapott gól picit megfogta csapatunkat, ráadásul a Paks szervezetten védekezett. A 41. percben Gera szépen játszott össze Lencsével a bal oldalon, utóbbi beadása azonban pontatlanra sikerült. Két perccel később Haraszti került a védelmünk mögé, de középre tartó lövését hárította Kicsak, így 1-0-ás hátrányból várhattuk a folytatást. 

A második játékrész első lehetősége előttünk adódott: Bognár tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, de sokat várt, és végül nem választott jó megoldást. Az 53. percben Gera szólózott a szélen, majd Schäfer elé került a labda, viszont életerős lövését hárította Nagy.

Az 57. percben Haraszti előtt adódott nagy sansz, és csak Kicsak nagy védésének köszönhetően nem kerültünk kétgólos hátrányba. Három perccel később Bognár emelt szépen Lencse elé, aki kisodródott helyzetből már nem tudta jól beadni a labdát, így az a paksi kapus kezében landolt.

A 68. percben Bognár próbálkozott távolról, Nagy csak maga elé tudta ütni a játékszert, Lencse lecsapott rá, kicselezte a kapust, aki buktatta, így tizenegyessel jöhettünk. A sértett állt oda, azonban a labda a kapufán csattant, elmaradt az egyenlítés.

Egy perccel később gyönyörű támadást vezettünk: a jobb oldalról érkező beadásnál Bognár lépte át a játékszert, amit így Schäfer lőhetett kapura, de Nagy ismét bravúrral hárított. A kihagyott helyzetek a 73. percben megbosszulták magukat: Kecskés cselezett be a jobb oldalról, majd 17 méterről, ballal szépen lőtte ki a rövid alsó sarkot.

Az utolsó negyedórában mindent egy lapra feltéve támadtunk: a 83. percben a csereként beálló Torghelle veszélyeztetett fejjel Kanta szögletét követően, azonban a kapu fölött elszállt a labda. Az utolsó pillanatban még egy gólt kaptunk, hiába küzdöttünk a szépítésért: Simon emelkedett a legmagasabbra a hazai szögletnél, és a kapunkba bólintott, így 3-0 lett a végeredmény, miután a meccs fordulópontjaiból a hazaiak jöttek ki jól.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!