Kézilabda
Kekezovity Anna

Piros történelmet írt (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.08.09 Frissítve: 2017.08.09 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Piros Zsombor friss junior Európa-bajnokként nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak az eddigi sikereiről és a jövőjéről.

Fantasztikus évet tudhat magáénak Piros Zsombor, hiszen a szezon elején junior Auszrál-opent nyert, most pedig ő lett az első junior Európa-bajnok magyar teniszező.

– Úgy mentem el az Eb-re, hogy messze nem voltam százszázalékosan felkészülve. Az első két mérkőzésen iszonyatosan rosszul ment a játék, egyáltalán nem éreztem a labdát, a körülmények is messze voltak az ideálistól, mivel először kemény pályán, majd salakon kellett játszanom. Aztán az egyik edzésen hatalmába kerített egy különös érzés, és arra gondoltam, hogy akár egész sokáig is eljuthatok. Még soha nem történt velem olyan, hogy verseny közben javultam fel, és kerültem jó formába. Eddig, ha jól sikerült a felkészülés, akkor a versenyen sem volt gond, ha pedig rosszul, akkor nem ment a játék egyik meccsen sem – mesélte a 17 éves teniszező. 

Zsombi azt is elmondta, ezek után már csak a felnőttek között fog versenyezni.

– Attól még, hogy egy héten keresztül jól ment a játék, nem változik semmi, ugyanúgy nagyon nehéz lesz felvenni a versenyt a felnőttek mezőnyével. Örülök, hogy ilyen szépen zártam le a junior karrieremet, és most extra önbizalommal tudok, úgymond, nekiugrani a felnőtteknek.

A fiatal sportoló arra is kitért, milyen volt egyedül versenyezni, edzője és édesapja nélkül. A teljes interjú ITT olvasható. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!