Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Piros Párizsban (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.06.03 Frissítve: 2017.06.03 Tenisz

Ismét a juniorok között indul Piros Zsombor a Roland Garros salakján.

Négy hónapja nem látott feladat következik Piros Zsombor életében: a 17 éves teniszező a januári Ausztrál Open után ismét a korosztályában, juniorviadalon ragad ütőt. A melbourne-i diadalt követően a teniszező és stábja ugyanis gyökeresen átalakította a versenyprogramot, így a magyar fiú azóta kizárólag a felnőttek között versenyzett.

Zömmel magyarországi tornákon szerepelt, illetve Horvátországban játszott, legutóbb a balatonalmádi 15 ezer dollár összdíjazású viadalon jutott elődöntőig.

– Mondhatom, remek formában vagyok – nyilatkozta az MTK Budapest teniszezője búcsúzóul, mielőtt csütörtökön este a francia fővárosba repült.
– A hazai ATP-torna után kisebb sérüléssel, derékproblémával küzdöttem, ki kellett hagynom a zalaegerszegi versenyt, viszont a rendszeres gyógytornával sikerült a vártnál rövidebb idő alatt túljutnom rajta.

A hazai felnőttversenyek apropóján elmondta: nem az volt az elsődleges célja, hogy pontokat gyűjtsön, és minél előbbre araszoljon a felnőtt-világlistán (amelyen egyébként jelenleg az 1215.).

– Jó meccseket akartam játszani erős ellenfelek ellen, és ez összejött. Már a zamárdi verseny – melyen a negyeddöntőig jutottam – is jól sikerült, a balatonalmádi pedig különösen, hiszen életemben először kerültem a felnőttek között a legjobb négybe.

A zamárdi viadalon a Pirosnál nagyjából fél évvel fiatalabb Nicola Kuhn ért révbe, aki megkereste a magyart, hogy Párizsban játsszanak együtt párost. Bár Zsombor eredetileg nem tervezte, kár lett volna nem élni a remek lehetőséggel, így az egyes mellett párosban is pályára lép

Az elsőség azonban a „szinglié”, amelyben még nem sorsoltak, ám az ismert, hogy a juniorrangsorban negyedik Piros lesz a második kiemelt.

– Nagy a különbség a junior- és a felnőttmezőny között, nagyobb a tempó, küzdelmesebbek a meccsek, ezért szerintem hatásosabb volt alacsonyabb kategóriás profiversenyekkel készülni a Garrosra, mint a juniorok erősebb tornáin teniszezni. A szerb junior-világelső, Miomir Kecsmanovics is így hangolt, azt gondolom, hogy mi csináljuk jól. Sokakat talán megtörne a nyomás, hogy az előző Grand Slam-verseny címvédőjeként lép pályára, de én nem görcsölök, ellenkezőleg: erőre kapok a melbourne-i győzelemtől. A mezőny viszont nagyon erős, és egy-két játékost leszámítva mindenki indul a legjobbak közül. A kemény pálya jobban illik hozzám, viszont salakon nőttem fel, otthon érzem magam a borításon. A negyeddöntős szerepléssel már elégedett lennék.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!