Atlétika
Krizsán Xénia

Petres Tamás a felkészülésről

Publikálva: 2017.01.22 Frissítve: 2017.01.20 Labdarúgás

Petres Tamással, az MTK Budapest másodedzőjével beszélgettünk a felkészülésről és arról, hogy mit várhatunk a csapattól a tavaszi szezonban.

– Eddig az U17-es csapattal foglalkoztál. Mennyivel másabb felnőttekkel dolgozni?

Valamivel könnyebb, mert érettebb, idősebb játékosokkal foglalkozik az ember és ők könnyebben megértik, mit is várunk el tőlük.

– Hol tartotok a felkészülésben?

Próbáljuk összerakni a csapatjátékot, mert kicsit többet szeretnénk birtokolni a labdát, így olyan gyakorlatokat végzünk, amik ezt a tavaszi szezon során elősegíthetik. Többféle felállási variációt is kipróbálunk és forgatjuk a játékosokat, hogy megtaláljuk a legerősebb csapatunkat.

– Az új játékosoktól mit láttál eddig?

Azt látom, hogy jó képességű labdarúgókról van szó és nem véletlenül kerültek ide. Egyelőre kevés idő telt el az érkezésük óta, így majd akkor tudunk teljes képet kapni a játéktudásukról, ha látjuk őket mérkőzéseken is.

– Benne van a pakliban, hogy a sok támadó érkezésével játékrendszert is változtattok a tavaszi szezonra?

Igen, ezért is keressük a legoptimálisabb felállást. Szeretnénk minél több gólképes játékost a csapatban tudni, de e mögé kell egy olyan csapatjáték, amely biztosítja a lehetőségeket a gólszerzésre, így ebben szeretnénk előrelépni.

– Az első edzőmérkőzéstől mit vártok?

Azt, hogy sokat legyen nálunk a labda, türelmesen játszunk, amiket a héten gyakoroltunk a befejezéseknél, az meglegyen a meccsen is és hogy jó helyekre mozogjanak a támadók, és hogy megtalálják egymás között az összhangot. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!