Kézilabda
Andróczki Flóra

Pécsett indul a szezon

Publikálva: 2018.10.04 Frissítve: 2018.10.04 Kosárlabda női

A PEAC-Pécs otthonában kezdődik számunkra a női kosárlabda NB I 2018/19-es szezonja.

Vasárnap, kora este a Lauber Dezső Sportcsarnokban vendégeskedik a Nagy Dóra irányította női kosárcsapatunk. A nyár során átalakult, augusztus óta folyamatosan készülő társaságra komoly feladat vár, hiszen a világbajnokságot is megjárt légiósokkal tűzdelt PEAC-Pécs otthonában kell(ene) meglepetést okozni.

A felkészülési szakaszban kilenc edzőmeccset játszottak a lányok. Kezdésnek a Magyar Kupa címvédőjénél jártunk, a KSC Szekszárd ellen azonban inkább csak egymásra hangolódott a csapat. Ezt követte az Amatőr NB I egyik éllovasának számító BKG DSE elleni két győzelem, majd nemzetközi erőpróbáink voltak.

Győztünk a szlovák első osztályú Nyitra ellen – kétszer is – itthon, majd a cseh élvonalbeli Zabiny Brno következett Budapesten és Brnóban. A kimondottan erős ellenfélnek számító csehek, fizikálisan és mentálisan egyaránt arra tréningezték a lányokat, hogy a csapatszellem, a küzdeni akarás sose lankadjon.

Végül – szintén cseh elsővonalas együttes – a Slavia Prága elleni oda-visszavágók zárták a sort, egy győzelemmel és egy vereséggel.

Kilenc meccsből öt győzelem, négy vereség a felkészülési szakasz mérlege, de lányaink leginkább a mutatott játékukra lehettek büszkék, hiszen fokozatosan formálódtak kőkeményen küzdő csapattá.

Új játékosaink közül Hegedűs Janka centerként éppen ebből adott sokat a többieknek, de a jelenleg Kínában, a 3X3-as világbajnokságon tartózkodó – így a hétvégi első fordulóról lemaradó – Süle Krisztina is szépen beépült.

Vasárnapi ellenfelünk jóval nagyobb nevekből áll, magyar válogatottak, rutinos hazai játékosok és feltörekvő fiatalok – is – alkotják a keretet, minőségi légiósokkal, akiket eddig még nem láttunk. Hétközben Szekszárdon Meszlényi Róbert, a PEAC-Pécs első mérkőzésén még nélkülözte a belga Vanloot és a nigériai Imovbioht, kiknek irányító-center játékára nagyban épülhet majd a PEAC szezonja. Azonban így is csupán ötpontos vereséggel távoztak Szekszárdról.

PEAC Pécs–MTK Budapest / Lauber Dezső Sportcsarnok, Pécs / 10. 07. 17:00

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!