Taekwondo
Salim Sharif

Pécs után, Szekszárd előtt

Publikálva: 2014.11.28 Frissítve: 2014.12.01 Kosárlabda női

„Ha a csütörtöki teljesítmény nyolcvan százalékát hozzuk jövő szombaton, nem lehet gond a Szekszárd ellen.”

Így kezdte az mtku.hu-nak a PEAC Pécs elleni összecsapás tanulságainak taglalását Sztevan Csupics. A vezetőedző szerint a Pécs ellen nagyszerűen játszott a csapata, amit az is jelez, hogy 81 pontot dobtak. Erre eddig még nem volt példa ebben a szezonban.

Pécs után, Szekszárd előtt

– A folyamatos birkózást nehezen bírtuk, annak ellenére is, hogy tudtuk: ez lesz. A pécsi csapatoknak már régen ilyen a stílusa, mi viszont nem vagyunk ehhez a – szó szerinti – harchoz hozzászokva. A második félidőben viszont felvettük a ritmust, és ennek nagyon örülök.

A mester azt is elmondta, hogy a „harcot” többé-kevésbé egészségesen úszták meg a lányok, akik így minden erejükkel készülni tudnak a jövő szombati, létfontosságú rangadóra.

– A Szekszárd jó csapat. Tavaly az ötödikek lettek a rájátszásban, ezt nem szabad elfelejteni! Ennek ellenére győznünk kell, és győzni is fogunk. Legalábbis nagyon remélem. Nagyon fontos lenne, hogy minél többen jöjjenek ki szurkolni!

Sztevan Csupics hozzátette, azért volt jó, hogy az elmúlt fordulókban a bajnokság legjobb csapataival játszhattak, mert így nem volt lélektani súly a lányokon. Mindenki pontosan tudta, hogy nem nyerhet az MTK Budapest, de önbizalmat és játéktapasztalatot lehetett szerezni. A Szekszárd ellen viszont már hatalmas lesz a teher a lányokon. Az edző szerint a vendégek valamivel gyengébbek fizikálisan, amit ki lehet használni. Hátrány viszont, hogy az MTK-ban nincs idegenlégiós, a Szekszárdnál viszont kettő is van.

– Ha döntetlen körüli az állás, akkor nagyon sokat jelenthet a külföldi vezéregyéniség a végjátékban. Éppen ezért (mondom félig viccesen) úgy fogunk játszani, hogy ne legyen a végén döntetlen körüli az állás...

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!