Kézilabda
Szőke Szonja

Péch Miklós bronzérmes az Eb-n (VIDEÓ)

Publikálva: 2016.03.07 Frissítve: 2016.03.07 Vívás

Hetedik érmét is megszerezte a magyar küldöttség, az újvidéki kadet és junior vívó Európa-bajnokságon. Junior férfi kard egyéniben, a Brüll Alfréd Akadémia tagja, Péch Miklós nagyszerű versenyzéssel harmadik lett.

A junior férfi kardozók versenyében,  a csoportmérkőzések után ki könnyebben, ki nehezebben, de mind a négy magyar továbbjutott. Kossuth Bálintnak és Bancsics Máténak nem kellett vívnia a harminckettő közé jutásért, a két MTK-s kardozó, Péch Miklós és Kovács István – mindketten a Brüll Alfréd Akadémia tagjai – egymással szomszédos páston kezdett, és asszó közben is kart karban öltve haladtak, egyszerre jutottak el 14-14-ig. Az „együtteshegyek” után, mindkét ellenfél kockáztatott, a német húzását Kovács bánta, vesztett, és búcsúzott, de a fehéroroszét Péch megköszönte, és továbbjutott.

A tizenhat közé jutásért Bancsics végig vezetve győzte le 15-9-re a fehérorosz Piatrout. A másik két magyar viszont egyaránt minősíthetetlen bíráskodást kapott. Ebből Péch jól jött ki, továbbjutott, míg Kossuth rosszul, ő búcsúzott. A nyolcaddöntős folytatás Bancsicsnak nem sikerült, az olasz Dreossi 15-9-re győzte le, és ezzel már csak egy legény maradt talpon, a mi Péch Mikink, aki bebizonyította, hogy nagyszerű bravúrokra képes. Előbb a – rendkívül kellemetlen – görög Giakumatoszt győzte le 15-13-ra, a legjobb nyolc közé jutásért, de a java még csak ekkor következett. A negyeddöntőért, hihetetlenül izgalmas és magas színvonalú mérkőzést vívott az orosz Lohanov ellen. Jó darabig az ellenfélnél volt az előny, ám a meccs utolsó harmadában Miki átvette a vezetést, és 14-nél „meccslabdához” jutott. Lohanov azonban egyenlített, így az utolsó tus döntött. Az MTK Budapest vívója, centik híján lelépett a pástról, de az orosz röviden támadott, és az egészpályás ellentámadás végén Miki levágta Lohanovot, 15-14-re nyert, ez már érmet jelentett, csak a színe volt kérdéses.

Következett az elődöntő, melyben az ukránból izraelivé lett, Voronov volt kardvívónk újabb ellenfele. Az elődöntő 3-0-lal kezdődött, de Voronov gyorsan ébredt, és 5-3-ra már ő vezetett. Félidőben minimális különbséggel ugyan, de 8-7-re nálunk volt az előny, sőt, még 12-10-nél is. Utána viszont már nem. Voronov fordítani tudott, és 13-14-nél a kockáztatás is bejött neki, 15-13-ra győzött, így Péch Miklós bronzérmes lett. Nagyon fényesen csillog az érem, Miki remek asszókat vívott, szép győzelmeket aratott, és pályafutása legszebb eredményét érte el az Európa-bajnoki bronzéremmel.

Junior férfi kard egyéni verseny eredményei (61 induló)

A csoportmérkőzéseken: Kossuth Bálint 4 győzelem/1 vereség, Bancsics Máté 4/2, Péch Miklós 3/3, Kovács István 1/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Péch – Kirpichou (fehérorosz) 15-14, Kovács – Krause (német) 14-15.

A legjobb 16 közé jutásért: Bancsics – Piatrou (fehérorosz) 15-9, Péch – Canali (francia) 15-11, Kossuth – Nikitin (ukrán) 13-15.

Nyolcaddöntő: Péch – Giakumatosz (görög) 15-13, Bancsics – Dreossi (olasz) 9-15.

Negyeddöntő: Péch – Lohanov 15-14.

Elődöntő: Péch – Voronov (izraeli) 13-15.

Végeredmény: 1. Colleau (francia), 2. Voronov (izraeli), 3. Péch Miklós (edző: Gárdos Gábor, válogatott edző: Varga József) és Godlewski (lengyel), …15. Bancsics Máté, …19. Kossuth Bálint, …47. Kovács István.

Szép volt Miki!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!