Vívás – kard
Szatmári András

Patakfalvy Luca nem talált legyőzőre Luxemburgban

Publikálva: 2016.07.11 Frissítve: 2016.07.11 Taekwondo

Első alkalommal rendezték meg a LuxOpen G1-es besorolású, világranglista pontszerzőversenyt Luxemburgban. A Brüll akadémista aranyérmet nyert.

A verseny rangjáról elöljáróban annyit, hogy a LuxOpenre 36 ország több mint ötszáz versenyzője nevezett.

Az első napon a felnőttek léptek küzdőtérre, köztük a 62 kg-os kategóriában induló Patakfalvy Csenge. Csenge első találkozóján jó teljesítménnyel, 4-2-re verte a spanyol Cabeza De Vaca El Sharifot, második mérkőzését pedig az első helyen kiemelt olasz Rotolo ellen vívta. A nagyobb tapasztalattal és némi fizikai fölénnyel rendelkező olasz leány nem hagyott sok lehetőséget az MTK Budapest versenyzőjének, aki sajnos messze nem tudta azt a teljesítményt mutatni, mint az első találkozóján. Csenge így ötödik helyen végzett, ellenfele viszont simán nyerte az egész versenyt, úgy, hogy a döntőben a másik olasz lányt, d’Angelot verte könnyedén.

Vasárnap, a juniorok 46 kg-os mezőnyében Patakfalvy Luca brillírozott. Előbb a görög Kontou ellen nyert 18-9-re a negyeddöntőben, majd az osztrák Mühlbacher következett a fináléba kerülésért. Nyugati szomszédunkat 8-2-es győzelemmel ütötte el a továbbjutástól. Luca a döntőben a belga Gevers 6-2-es arányú legyőzésével megszerezte az aranyérmet, ami újabb fantasztikus eredmény a fiatal Brüll akadémista sportolótól.

Az U21-es válogatott most Tatán folytatja a felkészülést a július 23-26-ig, Groznijban rendezendő U21-es Európa-bajnokságra, ahol reméljük hasonló sikereket érhet el a nemzeti csapat, soraiban az MTK Budapest versenyzőivel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!