Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Patakfalvy Luca ezüstérmes Cipruson

Publikálva: 2019.02.04 Frissítve: 2019.02.04 Taekwondo

A péntektől vasárnapig tartó, G1-es besorolású Ciprus Openen három magyar volt érdekelt vasárnap, a felnőttek versenynapján. Közülük Patakfalvy Luca jutott a legmesszebb és térhet haza ezüstéremmel.

A szezonnyitó versenyen Larnacában Patakfalvy Luca (53 kg) az első körben az izraeli Koren ellen kezdett és pontkülönbséggel győzött (22-2). A negyeddöntőben a bolgár Csorbanovát 14-2-vel búcsúztatta. Az elődöntőben a hazai Pilavaki nem tudott fogást találni Lucán, 10-0-ás végeredménnyel jutott a fináléba a magyar lány. Ott a szerbek olimpiai ezüstérmese, Tijana Bogdanovics várt rá. Déli szomszédunk sportolója sokáig őrizte 3-0-ás, korán megszerzett előnyét, amit Luca később minimalizálni tudott. A hajrához azonban 7-3-as Bogdanovics vezetéssel jutottak el a felek, amikor Luca mindent egy lapra feltéve rohamozott, azonban a támadásokat megkontrázó szerb lány növelni tudta előnyét és 11-3-ra nyert. Az érmeket a nemzetközi szövetség (WT) által delegált magyar versenyigazgató, Patakfalvy Miklós – az MTK Budapest sportági szakosztályának elnöke – adta át a dobogósoknak.

Patakfalvy Csenge (62 kg) a görög Tzelivel találkozott az első fordulóban, ahol a hellén lány 4-1-re győzött. Egyházas András (74 kg) az amerikai Smaili ellen pontgazdag mérkőzést vívott, de a tengerentúli versenyző jött ki belőle jobban (31-25) és jutott túl a következő fordulóba.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!