Keresés

Patakfalvy Luca Európa-bajnok

Publikálva: 2015.10.24 Frissítve: 2015.10.25 Taekwondo

Szombaton sem maradtunk aranyérem nélkül. Patakfalvy Luca nem talált legyőzőre, a lettországi korosztályos Eb-n.

A daugavpilsi kontinenstorna szombati versenynapján Patakfalvy Luca, a tizenhat közé jutásért a szerb Berics ellen kezdett, déli szomszédunkat 12-2-vel búcsúztatta. Az orosz Sahagyinova 5-1-es legyőzése már azt jelentette, nyolc között van. A negyeddöntőben a lett Tarvida ellen vívta legszorosabb mérkőzését, de 2-1-es végeredménnyel jól jött ki belőle. 

A biztos érem tudatában, az elődöntőben sem tudták megállítani, az ukrán Danshina ellen 12-0 volt az állás a harmadik menetben, a szabályok értelmében a tizenkét pontos különbségnél véget is vetettek a találkozónak.

Luca készülhetett a fináléra, ahol a Federici elleni összecsapás sem ment végig, ugyanis itt is összejött a diadal, a magyar lány 14-2-re győzött, és lett Európa legjobbja.

– Nagyon összeszedett, jól összeérett, együtt dolgozó csapat a miénk, sokat köszönhetek a folyamatos bíztatásnak, amit meccs közben kapok – adta meg a választ a friss bajnok, hogyan is sikerülhetett felérnie a kontinens csúcsára. – És persze, ott van testvérem, Csenge, aki mindig bátorít és segít, nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Szomorú és mérges voltam, hogy tegnap kikapott, de három hete megsérült, ez sajnos meglátszott. Érte is küzdöttem, és persze az is motivált, hogy barátnőm, Füredi Rebeka pénteken megnyerte az Eb-t. A verseny előtt megbeszéltük, hogy akárki jön, megverjük, boldog vagyok, hogy így is lett mindkettőnknél. Ma reggel úgy ébredtem, ha törik, ha szakad, nyerek. A második meccsemen sokat köszönhetek Tóth Balázsnak (a válogatott edzője – A szerk.), aki fejben össze tudott rakni, és önbizalmat adott. A negyeddöntő után megállíthatatlannak éreztem magam. A döntőben azzal a némettel találkoztam, akitől nemrég kikaptam a szerb verseny fináléjában. Akkor megfogadtam, az Eb-n megverem.

Fotó: Sulyok László
 

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!