Vívás – kard
Szatmári András

Párosban szép az élet

Publikálva: 2018.07.06 Frissítve: 2018.07.06 Tenisz

A női páros első fordulójában Babos Tímea és Kristina Mladenovic első helyen kiemelt duója 6:4, 6:3-ra győzött a japán Hozumi Eri, Kato Miju páros ellen Wimbledonban.

A találkozó jelentős részében mindkét fél kettős stabilan és magabiztosan adogatott. Szerencsére az Australian Open győztes párosa mindkét szettben egyszer megroppantotta a japán ellenfelet, ami elég is volt a továbbjutáshoz. A magyar-francia kettős mindkét játszmában egyszer nyerte el ellenfele adogatását.

A 30 perces nyitó felvonásban Timi és Kristina Mladenovics összesen négy labdamenetet veszített saját szervája mögött, így 5:4-re vezetett. Ekkor Hozumi és Kato 40-15-re húzott el adogatóként, de aztán jött a fordulat. A magyar-francia kettős először egyenlített 40-re, majd szett- és bréklabdához jutott. Ezt sikerült kihasználni, így lezárni a szoros első játszmát.

A második szett hamarabb eldőlt. Timi és francia társa ekkor is jól szervált, majd 3:2 után két bréklabdához jutott. Az 1. helyen kiemelt kettős a második eséllyel élt, majd 15-30-ról tartotta meg adogatását.

Hozumi és Kato simán feljött 5:3-ra, utána viszont Timi és Kristina 0-ra nyerte szerváját, így bejutott a legjobb 32 közé.

Wimbledon (Grand Slam-verseny, 34 millió font, fű), női páros 1. forduló
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Hozumi Eri, Kato Miju (japán) 6:4, 6:3

A magyar-francia kettős következő ellenfele Nagyija Kicsenok és Anastasia Rodionova lesz. Idén az Indian Wells-i verseny első fordulójában Timi és Kiki  7:6 (7-0), 6:0-ra győzött Kicsenok és Rodionova ellen.

Forrás: babostimea.hu

Fotó: Zádor Péter

 

 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!