Taekwondo
Patakfalvy Luca

Párosban jó Párizsban (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.09 Frissítve: 2019.06.09 Tenisz

Újabb nagyszerű junior Grand Slam-versenyt produkált párosban Nagy Adrienn, hiszen az elődöntőig menetelt.

Junior Australian Open-bajnokként érkezett az év második korosztályos Grand Slam-tornájára Nagy Adrienn. A 18 éves teniszező Melbourne-ben a japán Kavagucsi Nacumi oldalán diadalmaskodott, a párizsi salakos tornán másik ázsiai partnerrel, a dél-koreai Park Szo-hjunnal próbált szerencsét.

Az elsőkörös egyes búcsú után klubunk teniszezője szép menetelésbe kezdett párosban. Az első fordulóban a spanyol, máltai kettőst döntő játszmában, ha úgy tetszik, szuper tiebreakben intézték el 10:8-ra, majd ugyanígy járt a következő áldozat az orosz Avaneszjan, Snajder duó, amely mindössze hat pontot gyűjtött a mindent eldöntő játékban.

Aztán a negyeddöntőben a burundi, hongkongi kettős ellen végre következett a „laza” kétszettes siker, Nagyék 6:4, 6:4-re diadalmaskodtak Nahimana és Wong ellen, így ismét elérhető közelségbe került az újabb hatalmas siker.

A legjobb négy között azzal a Navarróval találta szemben magát a magyar lány, aki egyéniben búcsúztatta őt. Bár ezúttal sokkal szorosabban alakult a találkozó, ismét az amerikai örülhetett. Az eső miatt kétnaposra húzódó összecsapás „természetesen” döntő tiebreakbe torkollt, amelyben 7:4-re is vezetett a Nagy, Park kettős.

Akkor azonban következett a rövidzárlat, és a Beck, Navarro páros sorozatban négy pontot nyerve átvette a vezetést. A folytatásban hét meccslabdát is hárított a magyar, koreai kettős, de fordítani egyszer sem tudott, így végül 17:15-tel az amerikaiak jutottak a fináléba, majd meg is nyerték a versenyt.

Ugyanakkor összességében nagyszerű Roland Garrost produkáltak a magyar fiatalok: Nagy Adrienn páros elődöntője mellett Makk Péter is nagyot alakított, egyesben többek között a junior-világranglista második helyezettjét is legyőzve a legjobb nyolcig menetelt, és ezzel pályafutása legszebb eredményét érte el.

Mi mást lehet ezután mondani? Irány Wimbledon!

Forrás: utanpotlassport.hu, fotó: huntennis.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!