Atlétika
Magyari Zoltán

Parádés szereposztás

Publikálva: 2016.06.08 Frissítve: 2016.06.08 Atlétika

Június 10-én, pénteken, a MOM Kulturális Központ mellett, a Sirály sétányon rendezik a XII. Hopp-Parádét.

A Hegyvidéki Napok rendezvénysorozatának immár ötödik éve állandó programpontja, a hagyományosan a XII. kerületi Sirály sétányon megrendezésre kerülő Hopp-Parádé ugrógála. Idén Európa-bajnoki bronzérmes, junior- és ifjúsági világbajnok, ukrán és magyar bajnok rúdugró hölgyek is rajthoz állnak.

A rendezvény több mint egy sima verseny a sok közül, bár annak sem utolsó, ahogy Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere fogalmazott:

– Szeretnénk az eseményt az atlétika, a tömegsport, a mindennapi mozgás és az egészséges életmód népszerűsítésére is felhasználni, nem titkoltan azért, hogy minél több gyermek válassza az ugrósportokat. A péntek délután csúcspontja a nemzetközi női rúdugró verseny, de ezt olyan programpontokkal társítottuk, amelyek középpontjában a fiatalok állnak. Ismét izgalmas és érdekes délutánnak nézünk elébe.

A programot a kölyök atlétika nyitja, amivel tudatosítani szeretnék mindenkiben, hogy az egészséges, aktív életmód kialakítását már a legfiatalabb korosztályoknál kell kezdeni. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azzal a céllal alkotta meg a programot, hogy az atlétika az összes iskolájában a legtöbbet gyakorolt sport legyen, ami nemcsak a gyerekek fizikai képességeinek, hanem személyiség fejlődésére is jótékony hatással van. A program – mely nagy hangsúlyt fektet az egészségfejlesztésre, és arra, hogy a fiatalokban kialakítsa az aktív életmód szemléletet – hazánkban 2012. szeptemberében került az bevezetésre.

A XII. Hopp-Parádé csúcspontja, minden bizonnyal a világklasszis rúdugró hölgyek versenye lesz. Itt indul az MTK Budapest 1996-os születésű ugrója, Szűcs Krisztina is, aki hosszú sérülés után tér vissza. A kék-fehérek kiválósága, 390-es egyéni csúccsal rendelkezik, a 2014-es magyar bajnokságon ezüstérmes lett, többszörös korosztályos országos bajnok, edzője Szabó Dezső. Rajta kívül láthatjuk még a gödöllőiek versenyzőjét, a 430-as ugró, junior világbajnoki harmadik Juhász Fannit, a 421-et teljesítő, FTC-s Erős Enikőt, valamint a még csak 22 éves, de már 405 cm-t tudó, ARAK-os Siskó Zsófiát is. A külföldi sztárugrók közül itt lesz a 472 cm-es egyéni csúcsnál járó német szőkeség, Lisa Ryzih és a szintén német, 440-et tudó, sudár démon, Anna Felzmann. Láthatjuk továbbá az egzotikus szépségű, mindössze 19 éves venezuelai Robeilys Peinado, valamint a május elején, 440 centiméteres egyéni csúcsot teljesítő ukrán Maryna Kilipkot is.

A Hopp-Parádén találkozhatunk országos csúcstartónkkal, Molnár Krisztinával is, aki 1992-ben még a magyar női tornász csapat tagjaként, a barcelonai olimpián szerzett 6. helyet, majd váltott az atlétikára, hogy pár évvel később maga váljon a hazai rúdugrás királynőjévé. Tizenkétszeres magyar bajnok, kétszeres olimpikon, és aktív pályafutásától a 2008-ban rendezett, III. Hopp-Parádé-n búcsúzott, de nem szakadt el az atlétikától. Manapság, a pályán korábban gyűjtött tapasztalatait, napi szinten az MTK Budapest ifjú atlétáinak adja át.

A rendezvény időpontja: 2016. június 10. péntek, helyszíne: MOM Kulturális Központ – Budapest XII. Sirály sétány.

A Program: 14:00 Kölyök atlétikai verseny, 14:00 Serdülő és ifjúsági leány rúdugrás, 15:30 A világ egyik legjobb edzője, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Makszim Taraszov mestere Borisz Volkov bemutatója, 16:30 Női nemzetközi rúdugróverseny.

A belépés díjtalan.

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!