Keresés

Panka parádé! (LAPSZEMLE+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.04.01 Frissítve: 2018.04.01 Vívás – kard

Második hely a világkupáról.

23 éves, világbajnoki bronzérmes sztárunk elképesztően sima úton jutott el a Grand Prix-verseny fináléjáig, pedig a 64-es fordulóban kicsit aggódtunk érte, hogy az olaszok tőröző klasszisával, Errigóval került szembe.

Márpedig az itáliai versenyző már kardban is egyre erősebb, sőt, Pankát győzte már le korábban, azonban most esélye sem volt erre. Versenyzőnk 15:10-re nyert, ám arra akkor talán még ő sem gondolt, hogy ennél nem lesz szorosabb meccse a döntőig vezető úton.

Következett az amerikai Thompson, akit 15:8-ra vert. A nyolcaddöntőben a koreai Hvang érkezett, akinek nem sokat segített a hazai pást, hiszen 15:10-re kikapott. A negyeddöntőben jól ismert klasszis, a visszatérő amerikai Zagunis következett. Az olimpiai és világbajnoknőnek alig öt hónapos a gyermeke, de máris eljutott a legjobb nyolc közé, igaz, itt Panka alapos megálljt parancsolt neki 15:6-tal.

A négyes döntőben a német Limbachnak semmi esélye nem volt, 15:8 lett a vége Panka javára. A finálé már nem sikerült. A fegyvernem jelenlegi talán legnagyobb alakja, az ukrán Harlan győzött 15:7-re.

Ezzel sportolónk a két héttel ezelőtti, athéni világkupa bronzérmét tovább fényesítette, ezüstérmével szezonbéli legjobb eredményét érte el.

Női kard egyéni Grand Prix, Szöul, 134 induló

A legjobb 32 közé jutásért: Márton–Errigo (olasz) 15:10, Katona-Kormilicina (orosz) 13:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton–Thompson (amerikai) 15:8.

Nyolcaddöntő: Márton–Hvang (koreai) 15:10.

Negyeddöntő: Márton–Zagunis (amerikai) 15:6.

Elődöntő: Márton–Limbach (német) 15:8.

Döntő: Márton–Harlan (ukrán) 7:15.

Végeredmény: 1. Harlan (ukrán), 2. Márton Anna (edző és válogatott edző: Gárdos Gábor), 3. Pascu (román) és Limbach (német), …51. Katona Renáta, …117. László Luca.

Forrás: hunfencing.hu

Panka döntője:

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!