Atlétika
Nagy Marcell

Pánczél Gábor értékelése

Publikálva: 2019.06.25 Frissítve: 2019.06.25 Cselgáncs

A cselgáncsozó Tóth Krisztián a második fordulóban búcsúzott a minszki Európa Játékokon.

A 90 kilogrammban világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián kikapott a nyolcaddöntőben a minszki Európa Játékok cselgáncstornáján, amely az idei Európa-bajnokság is egyben.

Az MTK  Budapest versenyzője a finn Aatu Laamanen után az izraeli Li Kochmannal csapott össze. Az Európa-bajnoki ezüsttel és bronzzal is rendelkező magyar dzsúdósnak 3/2 volt a mérlege riválisával szemben, akit az idén már kétszer megvert. A hétfői csata azonban Kochman sikerét hozta, akit kétszer intettek, a 25 éves Tóthot viszont háromszor, és az utolsó már a leléptetését jelentette.   

Pánczél Gábort, Krisztián edzőjét kérdeztük a mérkőzés után:

– Jónak nevezhető sorsolással indultunk neki a napnak. Krisztián kötelező győzelmet aratott finn ellenfelével szemben, sok akcióval tarkított, szép mérkőzésen. A második fordulóban jött az izraeli versenyző. Vele mindig nagyon szoros meccset szokott vívni a tanítványom. A mérleg a mi oldalunkra billent eddig, és most is állt a zászló, hiszen kis taktikai előnyünk volt, bár 2-2 intést osztottak már ki, de nem volt miért aggódni. Ha Krisztián nem követi el a szabálytalanságot, akkor megvan a győzelem. A  szabálytalan fogás annyira gyors volt, hogy csak a videóbíró tudta kielemezni, később én is konstatáltam a jogosságát. Az adrenalin annyira dolgozott Krisztiánban, hogy észre sem vette a hibát.

– Mi a szabály?

– Röviden annyi, hogy nem szabad alapfogás nélkül, rögtön az ellenfél hátára nyúlni két kézzel, mert azért azonnali shido a büntetés.

– Konklúzió?

– Tanultunk belőle, többet ilyen nem lesz, nem fordulhat elő, ezt tudjuk mindketten. Ha a papírformát  és a végeredeményeket nézzük, akkor biztos érem maradt itt Minszkben.

– Van most ennél fontosabb híred?

 – Ami ennél sokkal fontosabb, hogy az olimpiai kvalifikáció szinte biztosan megvan.

– Milyen hangulatban vagytok?

– Sajnálom, hogy nem sikerült jobban ez a nap, de a sport ilyen. Feldolgozzuk a kudarcokat és építkezünk belőle. Krisztián rendkívül intelligens sportoló, minden versenyen gyűjti a tapasztalatokat, és felhasználja a következőn. Így volt és lesz most is.

Pánczél Gábor értékelése

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!