Kézilabda
Farkas Johanna

Öt percre voltunk a pontszerzéstől (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.13 Frissítve: 2019.04.18 Labdarúgás

A második félidőben mi voltunk a veszélyesebbek.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Szombathelyi Haladás–MTK Budapest 1-0 (0-0)

Szombathelyi Haladás Stadion, 3440 néző

Vezette: Szőts Gergely (Farkas, Szalai, Lémon, Erdős, Kulcsár)

Gólszerző: Gaál (85.)

Sárga lap: Habovda (23.), Rabusics (42.), Mohl (59.) illetve Vogyicska (36.), Szelin (45.)

Szombathelyi Haladás: Király – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Mohl – Golodiuk (Németh Márió, 81.), Daushvili, Rui Pedro – Bamgboye, Rabusics (Ofosu, 61.), Ivanov (Gaál, 72.)

Vezetőedző: Horváth Ferenc

MTK Budapest: Horváth – Katona, Balogh, Gengeliczki, Szelin – Vass Ádám, Pintér (Bognár, 45.) – Mihajlovics (Kanta, 45.), Vogyicska, Schön – Lencse (Diallo, 64.)

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a sereghajtó Szombathelyi Haladás otthonába látogattunk. Különleges alkalom volt ez középpályásunk, Vass Ádám számára, hiszen 125. élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára. Először kapott helyet a kezdőben az NB I-ben két téli igazolásunk Schön Szabolcs illetve Szlobodan Mihajlovics.

Az első lehetőség a hazai együttes előtt adódott, amikor Bamgboye tartotta meg erőszakosan a labdát a jobb szélen, ám éles szögből, spiccel eleresztett lövése az oldalhálóban kötött ki. Négy perccel később Bamgboye csapott le a térfelünkön a játékszerre, centerezésébe belelépett Balogh, majd Rui Pedro lövését védte Horváth.

Először a mieink a 12. percben veszélyeztettek: Szelin centerezését Lencse készítette le Pintérnek, lövése az egyik Hali-védő lábáról szögletre szállt. A 16. percben ismét a Haladás riogatott: Rui Pedro beadását estében Golodiuk tette kapura, a kapufáról Ivanovra, majd az alapvonalon kívülre pattant a labda.

A 27. percben megint a zöld-fehérek előtt adódott sansz: a bal oldalról jött ígéretes beadás, Rui Pedro üresen érkezett középen, de szerencsére nem találta el a kaput. Hét perccel később Vogyicska kétszer is szépen emelte át ellenfele fölött a labdát, majd Schönhöz passzolt, aki befelé húzott, majd picivel a rövid sarok mellé lőtt.

A félidő vége előtt ígéretes helyről lőhetett szabadot a Hali, Rabusics emelkedett a legmagasabbra, viszont Horváth szépen hárított, így 0-0-ás döntetlent mutatott az eredményjelző a szünetben.

A második félidőre Lucsánszky Tamás beküldte Kanta Józsefet és Bognár Istvánt is. A játékrész első nagyobb lehetősége előttünk adódott: Schön kevergetett a jobb oldalon, majd a bal lábára cselezett, Király azonban nagy bravúrral kiszedte a hosszúból a lövését.

A 60. percben Bognár kínálta meg Királyt, a rutinos kapus azonban ezt is védte. Négy perccel később Kanta szép pöccintéssel ugratta ki Lencsét, a Haladás hálóőre jól zárta a szöget ezúttal is.

A 76. percben a mi kapunk előtt alakult ki kavarodás, ám előbb a hátvédeink mentettek szögletre, majd a sarokrúgást követő, éles beadásnál Horváth ütötte ki a labdát oldalra. A 85. percben már Horváth is tehetetlen volt: a félpályánál szerzett labdát Bamgboye, jó ütemben ugratta ki a csereként beálló Gaált, aki ziccerben nem hibázott. 

A találkozó utolsó perceiben, illetve a hosszabbításban már nem tudtunk újítani, így hiába küzdött nagyot a betegséghullámtól sújtott csapatunk, nem tudtunk pontot szerezni a Haladás otthonában, pedig a második félidőben látottak alapján legalább egy pontra rászolgáltunk volna. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!