Tenisz
Gálfi Dalma

Őszre halasztották a Roland Garrost

Publikálva: 2020.03.17 Frissítve: 2020.03.22 Tenisz

Több játékosunkat is érintheti, hogy jelen állás szerint május helyett szeptember végén, tehát négy hónappal később kezdődik a világ legrangosabb salakpályás viadala.

Megvan az első jelentős tavaszra (és nyár elejére) tervezett sportesemény, amelynek elhalasztását úgy jelentették be, hogy rögtön azt is közölték, mikor pótolják: a legújabb tervek szerint ebben az évben szeptember 20-tól október 4-éig tart majd a teniszezők salakpályás Grand Slam-tornája, a Roland Garros, amely így Wimbledon és a US Open mögé kerül a versenynaptárban, vagyis a második helyett időben a negyedik lesz a négy nagy torna közül az esztendőn belül.

Persze ez csak a jelenlegi állapot, ahogy a világban, úgy a sportban is majdnem minden képlékeny most, például nem lennénk meglepve, ha az angol és az amerikai nyílt teniszbajnokság is esetleg későbbre tolódna a 2020. június, illetve augusztus végére tervezett kezdési időpontjáról.

Mindenesetre ez a döntés vastagon érinti az MTK Budapestet is, hiszen éljátékosaink közül a férfiak profiszervezete, az ATP világranglistáján a 84. helyet elfoglaló Fucsovics Márton, valamint a hivatásos hölgyeket tömörítő WTA rangsorában kereken 100. Babos Tímea is alanyi jogon főtáblás lenne az eheti pozíciójával – akárcsak a korábban az MTK-ban éveket lehúzó Balázs Attila, aki most 76. És hátha addig Jani Réka, Gálfi Dalma vagy Piros Zsombor is közelebb kerül a tűzhöz.

Persze ahhoz versenyek is kellenek – aminek alapfeltétele a koronavírus megállítása.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!