Atlétika
Szabó Beatrix

Összeállt a védekezés

Publikálva: 2019.02.21 Frissítve: 2019.02.21 Kosárlabda női

A gyermekbajnokság előző hétvégi meccsei közül a másodikra állt össze a védekezés: ekkor mindössze kilenc pontot tudtak ellenünk dobni egy egész félidő alatt.

MTK Budapest–Török Sasok 33–51 (6–12, 10–14, fb.: 6–2, 6–15, 5–8)

A csapat tagjai: Deák Katalin, Horváth Borsika 2, Szép Szabina 2, Matkovits Alma 3, Seprényi Fiona, Egri Emma 4, Ábrahám Emma 5, Kendelényi Luca 5, Heltovics Kincső 7, Mélykuti Maja 5, Rózsavölgyi Katalin

Ezen a hétvégén az U12-es gyermekbajnokság volt a program. A mérkőzéskezdésünk sajnos szokásosnak mondható, hat perc játék után 2–12 volt az állás az ellenfelünk javára. Ha nem sikerült gyorsan indulnunk és felállt védelemmel találtuk szembe magunkat, akkor erőlködtünk. Nem találtuk egymást a passzokkal. A bedobásaink megint katasztrofálisan sikerültek, több labdát ezekből ajándékoztunk a Török Sasoknak. Félidőben tíz pont volt közte. A büntetőzés pozitívan sült el, hat találatot jegyeztünk. A második félidőben sem ment igazán a játék, így megérdemelten nyert a másik csapat.

 

Ziccer Tigrisek–MTK Budapest 26–54 (13–17, 2–11, fb.: 2–6, 4–8, 5–12)

A csapat tagjai: Deák Katalin 3, Horváth Borsika 6, Szép Szabina 14, Matkovits Alma 8, Seprényi Fiona 1, Egri Emma 8, Ábrahám Emma 1, Kendelényi Luca 8, Heltovics Kincső 2, Mélykuti Maja 3, Rózsavölgyi Katalin

Egy meccs szünetet – és minimális fejmosást – követően egy vegyes csapat ellen léptünk parkettre. Az ötödik percig hoztuk a megszokott kezdésünket (10–4 oda), aztán begyújtottuk a rakétákat és elkezdtünk védekezni, amiből labdákat, könnyű kosarakat szereztünk. A negyed végére így már mi vezettünk négy egységgel. A második negyedben tovább nyomtunk védekezésben, sok hibára kényszerítve a Tigriseket. A félidei büntetőzés megint hattal növelte pontjaink számát. Az utolsó két negyedben tartották a lányok a kemény védekezést, és mindösszesen kilenc pontot engedélyeztünk ebben a két játékrészben ellenfelünknek. Sikerült jól zárni a napot és megérdemelt győzelmet aratni.

Molnár Róbert: – Kár az első meccsen elszenvedett vereségért, úgy gondolom, nincs ekkora különbség a két csapat között, mint amennyit a végeredmény mutat. Nem láttam azt a küzdést, amit a második mérkőzésünkön viszont igen. Ezeket a kilengéseket kellene elhagyni, mint ami az első és a második meccs között volt, és akkor bárki ellen lehet esélyünk. Szép volt, lányok a Ziccer Tigrisek elleni parti, ez adjon erőt és önbizalmat mindenkinek. Az ottani védekezésért jár a kalapemelés!

Összeállt a védekezés

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!