Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Orosz aranyérem, 21. helyen a magyar kéziszercsapat (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.09.22 Frissítve: 2019.09.22 Ritmikus gimnasztika

A Borsányi Patríciát, Földi Cintiát, Urbán-Szabó Mónikát és Wehovszky Vivient is soraiban tudó magyar együttes kéziszercsapat a 21. helyen végzett a bakui olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika-világbajnokság összetett versenyében, melyet Oroszország nyert meg.

Igazából mindenki arra vár a csarnokban, hogy Urbán-Szabó Mónikát jól eldobják társai, mint Pars Krisztián a kalapácsot, mert a szezon egyik leglátványosabb megmozdulása ez. El is dobják. Az ember azon gondolkodik, hogy nem kellene-e jól menő üzletet kiépíteni azzal, hogy a többi tornász is kipróbálhatja némi összegért az élményt.

Ráadásul esztétikailag messze jobban néz ki a jelenet, mint a kalapácsvetés, a közönség meg felhördül, show van, szól a Single Ladies, végeznek a magyar lányok első gyakorlatukkal, fújtatás, levonulás, kiintegetés a szurkolóknak. 5 labdával 23.850 pontot (nehézség 17.300, kivitel 6.600, időtúllépésért levonás) kapnak. A hangulat fesztiváli, a lelátón drukkolnak már az egyéni versenyzők, szólnak a rigmusok, szinte minden csapatnak itt van zászlókkal a szurkolótábora.

Sok pihenő nincs, a csapatokkal nem húzzák az időt, egyből jön a következő rotáció. 3 karika és 2 pár buzogány, Run Boy Run, Woodkid slágere az egész világbajnokságot végigtarolja. A nagyon jó első gyakorlat után ebbe már hiba csúszik, büntetik is, 20.900 (nehézség 16.200, kivitel 5.000, meg egy háromtizedes levonás). A vége 21. hely.

A labdagyakorlatunkat nagyon jól megcsináltuk, sajnos a másikban volt hiba, de próbáltuk azt követően összeszedni magunkat. Nagyon jó volt, hogy sokan szurkoltak nekünk, sok szülő itt van, igaz, a buzdításukat leginkább csak akkor érzékeltük, amikor lejöttünk a gyakorlatok után – vont gyorsmérleget Wehovszky Vivien csapatkapitány.

Ritmikus gimnasztika, 37. (olimpiai kvalifikációs) világbajnokság, Baku

Együttes kéziszercsapat, összetett. 1. Oroszország (Anasztaszija Makszimova, Anasztaszija Sismakova, Anzselika Sztubajlo, Marija Tolkacseva, Jevgenyija Levanova) 58.700 pont, 2. Japán 58.200, 3. Bulgária 58.000, ...21. Magyarország (Borsányi Patrícia, Földi Cintia, Urbán-Szabó Mónika, Wehovszky Vivien (mind MTK Budapest), Kovács Jázmin (Óbuda-Kalász RG), Németh Virág (Pécsi RG), ) 44.750

Forrás: nso.hu, fotó: Ulrich Fassbender

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!