Tenisz
Fucsovics Márton

Óriásit küzdött Timi a sikerért

Publikálva: 2019.05.23 Frissítve: 2019.05.24 Tenisz

A selejtező második köre is sikerült.

Roland Garros, női egyes selejtező, elődöntő
Babos Tímea–Martina Trevisan (olasz) 6:4, 2:6, 7:5

 A mérkőzés 2 óra 34 percig tartott.

Trevisan kezdte jobban a selejtező 2. fordulóját: az olasz játékos a 41 perces első játszma nyitógémjét 30-ra hozta, majd fogadóként nem veszített labdamenetet. Szerencsére 0:2 után nagyot változott a forgatókönyv: Timi kihasználta második esélyét, brékelt 30-ra, majd hamarosan ki is egyenlített.

A hetedik gémben a magyar játékos 30-40 után összesen három bréklabdához jutott, az utolsó eséllyel élni is tudott, majd 5:4 után 15-re szerválta ki az első szettet.

Sajnos a második felvonás változást hozott. A rendkívül dolgos Trevisan fogadóként folyamatos veszélyt jelentett, a negyedik gémben nagy csatában, 40-30 után elnyerte ellenfele szerváját, majd elhúzott 4:1-re.

Az MTK Budapest teniszezője megnyerte következő adogatójátékát, de Trevisan is így tett. Az olasz játékos 5:2 után fogadóként vezetett 30-0-ra, majd úgy jutott szettlabdához, hogy volt 40-30 is. A magyar játékos hárította a játszmalabdát, majd adogatóelőnyét újabb fogadóelőny követette. Sajnos ekkor Timi kettőshibát vétett.

A döntő felvonás második gémjében Timi 40-30-ról veszítette el a szerváját, majd Trevisan saját adogatásai mögött 40-0-ra is vezetett, de Timi egyenlített, aztán brékelt. Hamarosan 2:2 lett az állás, majd sajnos újra az olasz játékos volt a pontosabb. Trevisan simán hozta az adogatását, majd 40-30-ról nyerte el ellenfele szerváját.

A következő gémben az olasz vezetett 40-30-ra, majd rövidesen bréklabdát kellett volna hárítania. Timi megnyerte a játékot, majd hozta az adogatását. Ezután Trevisan 15-30-ról nyerte saját játékát.

Timi a következő fogadógémet jól játszotta meg, elhúzott 40-15-re és kemény labdamenet után el is nyerte ellenfele szerváját. A 26 éves teniszező adogatott a győzelemért, 0-15-ről fordított 30-15-re, 30-30 után pedig meccslabdához jutott. Jött az újabb kemény alapvonalcsata, amelynek végén Trevisan hosszúra ütötte a labdát, így Timi jutott tovább.

Klubunk kiváságának ellenfele a főtáblára jutásért a spanyol színekben szereplő, Aliona Bolsova Zadoinov.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!