Atlétika
Vári Péter

Olimpiai bajnokoktól tanulhattak (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.07.21 Frissítve: 2017.07.21 Kajak-kenu

Szellák Szabina az EYOF-on bizonyíthat.

Az egy EYOF indulóra eső olimpiai bajnokok száma pontosan egy volt, mivel a négy ifjú kajakost, Rendessy Esztert, Szellák Szabinát, Keresztes Kristóf Domonkost és Opavszky Márkot tanácsokkal, buzdító szavakkal látta el dr. Nébald György, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina és úgymond hivatalból Kőbán Rita edző. Aki a saját múltjából idézett, hiszen amikor ő volt 15-16 éves csak Ifjúsági Barátság Versenyekre utaztak, persze kjutott a neki a jóból: két-két szovjet és NDK-beli ellenféllel – olvasható a kajakkenusport.hu-n.

Mivel a kajak-kenu versenyek rendre az olimpiai játékok végére esnek, így mi csak a legvégén jutottunk be az olimpiai faluba. Ott volt uszoda, edzőterem, gyorsétterem, játékterem, disco, minden, ami egy fiatal kikapcsolódását szolgálja. Az ilyen nagy versenyeken épp az a tudomány, hogy ne hagyjátok elkapatni magatok, ne habzsoljátok az örömöket, mert aztán könnyen elmegy a súly, kevés lesz a pihenési idő. Nagyon észnél kell lenni, hogy ne vesszetek el – mondta Szabó Gabriella, aki egyéb tanáccsal is szolgált a gyereknek:

Csak akkor engedj le, amikor vége a versenynek. Ha jó dolog történik veled menet közben, viselkedj úgy mintha semmi sem történt volna. Én a riói első aranyunk után tudatosan visszaszorítottam az örömöt, mert az nagyon öli az energiát. A következő számra, a négyesre úgy álltam oda, mintha csak aznap érkeztem volna az olimpiára, semmit sem foglalkoztam azzal, ami addig történt. Pedig kinn volt a családom is, de inkább nem is találkoztunk, míg a verseny véget nem ért. Rátok annyi feladat vár Győrben, hogy nem lesz időtök merengeni – folytatta a háromszoros olimpiai bajnok.

A cikk teljes egészében ITT érhető el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!