Atlétika
Nemes Rita

Nyolcat lőttünk a Tiszafürednek

Publikálva: 2017.11.26 Frissítve: 2017.11.26 Labdarúgás

Szuhodovszki triplázott, Lustyik, Schrammel, Palincsár és Nagy Martin is betalált.

MTK Budapest II – Tiszafüredi VSE 8-0 (3-0)

MTK Budapest: Demjén – Forgács, Sziklási, Nagy Zs., Nagy M. – Szabó Á., Bayer – Szuhodovszki, Lustyik, Szabó D. – Palincsár.

Kispad: Varga, Szekeres, Androsch, Varju, Schrammel, Lamperth, Tóth.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Palincsár helyett Tóth (65. perc), Forgács helyett Lamperth (71. perc), Lustyik helyett Schrammel (78. perc)

Sárga lap: Forgács (31. perc)

Gólszerző: Nagy M. (12. perc), Szuhodovszki (14. perc, 68. perc, 81. perc), Palincsár (45. perc), Lustyik (58. perc), Szövetes (öngól, 87. perc), Schrammel (90. perc)

Tiszafüredi VSE: Szalánczi, Vincze, Szövetes, Bogár, Kalóz, Székely, Bozsó, Pesti, Pataki, Benedek, Sebe.

Kispad: Gerhát, Szívós, Papp, Farkas, Csábi.

Vezetőedző: Csillag László

Csere: Kalóz helyett Csábi (46. perc), Pataki helyett Papp (60. perc), Pesti helyett Farkas (67. perc)

Sárga lap: Bozsó (26. perc), Pataki (44. perc), Benedek (70. perc)

Körbeért a félév az NB III Keleti csoportjában, így ismerős ellenfélként érkezett a Tiszafüred a csepeli stadionba. A nyitóforduló ellenfelével idegenben 1-1-es döntetlent játszottunk, és több játékosunk kisebb-nagyobb sérülést is összeszedett a feljutó ellen. 

A mérkőzés előtt már a bemelegítésnél magabiztosságot tükrözött a csapat testbeszéde, és ez a mérkőzés első pillanataiban is így volt. Egyből támadásba lendültünk, aminek a 12. percben lett meg az eredménye. Lustyik Levente szabadrúgását középen a jobbhátvéd Nagy Martin fejelte el, nem tudott védeni a kapus (1-0).

Kettő perc múlva megdupláztuk előnyünket. Szuhodovszki Soma ugrott ki, majd higgadtan rakta el a labdát a kapuba (2-0). A félidőben az indulatok sem maradtak rejtve, Sebe és Palincsár akaszkodott össze többször is, a játékvezetőnek kiemelten kellett figyelnie a játékosokra. 

A szünet előtti utolsó pillanatokban Palincsár Martin szólózott, majd 17-ről a bal alsóba gurított, ezzel háromgólos előnybe juttatva csapatunkat a szünetre (3-0) . A második játékrészben sem kellett sokat várni az újabb találatra. Az 58. percben Lustyik Levente bal oldali kiugrásából lett gól, ballal gurított a kapuba (4-0).

Tíz perccel később Szabó Dominik mattolta ellenfelünket a jobb szélen, majd önzetlenül középre passzolt Szuhodovszkinak, aki az üres kapuba kotorta a labdát (5-0). Soma harmadik gólját is megszerezte, Schrammel bal oldali bepasszából lőtt kegyetlenül a kapuba (6-0).

A hetedik gólnál is Schrammel Ádám volt a főszereplő, ismét megverte emberét a bal szélen, majd középre lőtt passzt Szabó Dominik felé, aki elől Szövetes a saját kapujába lőtt (7-0). A nyolcadik gól a mérkőzés utolsó perceiben érkezett. Lamperth Krisztián csereként állt be balhátvédnek, ő vezetett támadást, majd a középre húzódó Schrammel Ádámmal lövette meg a nyolcadikat, amikor remekül passzolt neki (8-0).

Csapatunknak egy mérkőzése van hátra a naptári évben, szerdán az ESMTK csapatával játszik elhalasztott mérkőzést.

Pölöskei Gábor így értékelte a látottakat: – Az utóbbi időben ellenfelünk jól játszott, hatból hatot nyert, Monoron buktak utoljára, így szoros mérkőzésre számítottunk. Ami meglepett, hogy magasan védekeztek, és ezt mi ki tudtuk használni, sok gólhelyzetet alakítottunk ki, az eredmény mutatja, hogy sokat be is lőttünk. Ilyenkor nem lehet hiányérzet az elmulasztott helyzetek miatt, minden elismerést megérdemelnek a srácok. Szerdán megyünk az ESMTK otthonába, ők sem pihenhetnek sokat. Holnap regeneráció, kedden taktikai felkészülés, szerdán meglátjuk, mit tartogat az utolsó mérkőzés.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!