Atlétika
Nagy Marcell

Nyolcadik helyen végeztünk

Publikálva: 2017.05.14 Frissítve: 2017.05.14 Kosárlabda női

Leány serdülő kosárlabdázóink messze felülteljesítették az idei célokat, gratulálunk lányok az egész éves munkátokhoz!

Vasárnap reggel kezdetét vette a nemzeti leány serdülő bajnokság nyolcas döntőjének utolsó játéknapja. A hétvége alatt még nyeretlen csapatok meccsén, az MTK Budapest ifjú kosarasai a hetedik helyért mérkőztek a Soproni Darazsak Akadémia ellen.

A mérkőzés kezdetben nem hozott túl szép kosárlabdát, sokkal inkább küzdelmes, több helyen pontatlan játékot. Az első percek kiegyenlített csatája után fokozatosan lépett meg az első negyed derekán a soproni együttes, budapesti szempontból túl korán ki is alakult a lélektani tízpontos különbség. 13-3 után sikerült még mozgósítani az utolsó erőtartalékokat, de így is hét pont állt a második tíz percet megelőzően a felek közt.

Ahogy csütörtöktől többször is a döntő során előfordult, a folytatásban is az eladott labdák váltak a lányok legfőbb ellenfelévé. A letámadás ellen, már saját térfélen elvesztett labdákból könnyen növelte előnyét – jócskán tíz pont fölé – a sárgamezes alakulat. Azonban a negyed második fele ismét MTK-s szájíz szerint alakult, egészen öt pontra felkapaszkodtak a lányok, végül egál etapot produkálva maradtak meg a remények a második félidőre.

A rendezett védekezés, minden labdát megbecsülő építkezés a harmadik játékrészben mondhatni semmissé lett. Majd’ húszpontosra duzzadt a soproni vezetés, amire semmilyen időkérés nem tudott megoldást találni, ez a hátrány a negyed végéig meg is maradt.

A véghajrára újból diszponáltan érkeztek a budapesti kék-fehérek, sikerült is faragni a hátrányból de idő híján már számottevően nem tudtak változtatni a játék képén.

Soproni Darazsak Akadémia - MTK Budapest 58-46 (15-18, 12-12, 21-10, 10-16)

Gróf Júlia 13 pont, Dénes Diána 12, Jankó Borbála 6, Bojtár Boglárka, Szűcs Laura 5-5, Nagy Cecília, Szabó Réka 2-2, Herczeg Anna 1

Dohar István: — A korai mérkőzések soha nem voltak az erősségeink… Sokkal agresszívabban védekezett a Sopron, mi puhák voltunk hátul, és ez hozta magával, hogy támadásban sem tudtunk eredményesek lenni. Miután felébredtünk tudtunk egy viszonylag jó meccset játszani végül. Hajtottak a lányok, gratulálok nekik és az ellenfelünknek is!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!