Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Nyolc érem Račicéből (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.07.16 Frissítve: 2019.07.16 Kajak-kenu

Potoniec Zsófia és Sólyom Dóra is hozzájárult a magyar válogatott sikereihez az U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Nem okoztak csalódást a fiatalok a szakvezetőnek. Az ifjúsági korú Csikós Zsóka duplázott: 1000 méteren egyesben és a Potoniec Zsófiával, Rugási Csillával és Kulcsár Csengével egy hajóban a négyes tagjaként is első lett.

Az ifjúságiak ezenkívül két ezüstérmet tudnak felmutatni. Maró Anna serdülőkorúként ért célba másodikként ötszázon, míg a Majoros Mátyás, Nyerges Áron kajakpárost is csak egyetlen hajó előzte meg 1000 méteren.

Újra bizonyított a Biben Karina, Bakó Olga kettős ötszázon, ők is ezüsttel térhettek haza a kontinensviadalról, igaz, a mostanit már az U23-asok mezőnyében szerezték. Biben emellett még egy második hellyel lett gazdagabb: a Sólyom Dórával, Malcsiner Eszterrel és Katrinecz Ritával alkotott négyesben szintén második lett.

Még két U23-as bronzéremnek is tapsolhatott a magyar csapat: Béke Kornél K1 1000 m-en, az augusztusi, szegedi felnőtt-vb-n induló Nagy Bianka C1 200 m-en lapátolt célba a harmadik helyen.

 – Összességében elégedett vagyok, és utólag kimondhatjuk, jó döntés volt ezzel a csapattal utazni Csehországba – értékelt az utanpotlassport.hu-nak Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány. – Tavaly kicsit alálőttük a szintet, idén viszont mindenki helytállt, kilencven százalékban elégedett voltam a versenyzőkkel.

A cikk teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!