Atlétika
Nagy Marcell

Nyíregyházán is közel voltunk

Publikálva: 2019.02.07 Frissítve: 2019.02.07

A négyből két negyedet megnyert csapatunk, ám ezúttal ez sem volt elég a győzelemhez.

Nyíregyháza Blue Sharks–MTK Törökbálint 73-66 (21-21, 26-12, 15-19, 11-14)

A most folyó bajnokságban hazai pályán eddig még csak egyszer kapott ki a Nyíregyháza (mindössze négy ponttal az Oroszlánytól), a győztes mérkőzésein pedig átlagban 30 ponttal verte ellenfeleit. Sajnos Berneczei László BKG-Príma ellen elszenvedett bokasérülése komolynak bizonyult, így a harcos játékosunk nélkül vettük föl a küzdelmet a hazaiakkal. Lacinak mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Kissé rémisztően kezdődött a találkozó, mi 9-0 után találtunk be először, mégpedig az éppen az egykor Nyíregyházán nevelkedett és ott jelentős korosztályos sikereket aratott Jakab Péter révén. Rajta aztán később is érződött a „hazai pálya”, 29 dobott pontig jutott, és nagymértékben neki köszönhető, hogy az MTK Törökbálint végig partiban maradt. A gyenge kezdés ellenére az első negyed döntetlennel zárult (21-21).

Sajnos azonban a második etap végére jelentős hátrányba kerültünk. Pedig az első négy percben rendben mentek a dolgok, sőt Vámos László triplája után vezettünk is (29-30). Utána azonban egy 18-3-as hatperces periódus zárta az első félidőt... (47-33).

Nagy kár ezért, mert a második félidőben bizonyította csapatunk, hogy lehetett volna keresnivalónk. Az ihletetten játszó Jakab mellett Bihari Máté teljesítményére alapozva a fordulás után mindkét játékrészt megnyertük. Már öt pontra is feljöttünk (71-66), de nem volt elég idő a fordításhoz.

Nyíregyházán is helytállt tehát együttesünk, sajnos ezért nem adnak „vigaszpontot”. Mégis fontos, hogy jó mérkőzést tudtunk játszani. Külön öröm, hogy két 2001-es születésű játékosunk is bemutatkozott a felnőttek között, Szabó Márton és Juhász Kájusz. Utóbbi ráadásul meg is szerezte első felnőtt pontjait (hármat).

Aggasztó viszont, hogy a mérkőzés vége előtt Nagy Szabolcs megsérült, pillanatnyilag csak remélhetjük, hogy hamar rendbe jön. Igen fontos meccs következik ugyanis vasárnap, amikor a Miskolcot fogadjuk Törökbálinton.

Bódi Ferenc:Célunkat elértük, kiváló mérkőzést játszottunk a bajnoki címre is esélyes Nyíregyházával. A mérkőzés jelentős részében jól játszottunk, de néhány egyéni hibát követően büntetett a hazai csapat. A második negyed dekoncentráltsága megbosszulta magát, és az egész mérkőzés a hátrány faragásával telt. Külön örülök annak, hogy összekaptuk magunkat, és megnyertük a második félidőt. Gratulálok kollégámnak, és sok sikert kívánok a folytatásra!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!