Kézilabda
Kekezovity Anna

Nyerő hétvége

Publikálva: 2019.02.25 Frissítve: 2019.02.25 Sakk

Kisújszálláson és Vácott is jobbak voltunk.

Kisújszállás–MTK I. 5-7

Az NBI/B 8. fordulójában Kisújszállásra utaztunk. Halász Tamás szombaton megbetegedett, így helyette Kovácsy Barnabás ugrott be.

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hiszen ellenfelünk a közvetlen riválisunkat, a Szigetszentmiklós csapatát is legyőzte. Az együttes most két részre szakadt. Az 1-7. táblán minden parti döntetlen lett. A számunkra pozitív végeredmény a 8-12. táblákon született meg. Az itt játszó három klubtagunk egyformán a góllövő cipőjében érkezett! Gehér Koppány nagyon gyorsan tudott feketével is nyerni, míg a Brüll Alfréd akadémista, Juhász Ágoston végig jó játékkal, időzavarban gyűjtötte be a pontot, szintén feketével. Kovácsy Barnabás világossal játszott, kockáztatott, gyalogot nyert, amiért komoly ellenjátékot adott partnerének, aki közvetlenül a komplikációk csúcspontja előtt döntetlent ajánlott. Barni bátran elutasította a remit, és olyan feladat elé állította partnerét, amit a ketyegő óra mellett nehéz volt megoldani. Utólag azt lehet mondani, hogy talán ez a parti döntötte el az egész meccs sorsát.

A találkozó hőse Egyed Judit, aki elismerésre méltóan küzdött, többször is felállt a már-már vesztettnek tűnő helyzetből, de a fogyó idő mellett, a sokórás játszma végén egy apró pontatlanság megbosszulta magát. Az eredmény megtekinthető itt.

Vezetünk, de legközelebb se mehetünk biztosra, hiszen a Pénzügyőr kettes csapatával játszunk úgy, hogy az egyes csapatuk szabad lesz, tehát akár nagyon erősen is kiállhatnak ellenünk! Alaposan fel kell készülnünk!
Küzdünk tovább, és bár semmi még nincs a zsebünkben, de ha ilyen ambícióval, felkészültséggel és koncentrációval játszunk tovább, akkor bízhatunk abban, hogy a munkánk végeredménye sem marad el.

Vác–MTK II. 4-8

Elég sima meccs volt az utolsó helyezett ellen. Balla Attila 9 (!) lépésben nyert sötéttel, és ezzel megalapozta a jó hangulatot. Kálóczi Kristóf a tőle most már megszokott parázs támadásával is hamar döntő fölénybe került, bár ellenfele hosszan játszotta a feladhatót. Fodor Kornél tartalmas játéka ellen idős ellenfele tehetetlen volt. Virág Bálint is egészen simán nyert, minden tekintetben felülmúlta ellenfelét. Én az elsőn nem találkoztam komoly ellenállással. Az utolsó pillanatban beugró Waldmann Iván okos taktikai remit gyártott. Csonkics Tünde kiegyenlített állásban adta döntetlenre. Tóth-Katona Tamás sokáig próbálkozott, de most reminél többre nem futotta. Vitályos Márton visszautasíthatatlan remiajánlatot kapott. Haszon Kamilla gyönyörűen játszott, sajnos bedőlt ellenfele utolsó trükkjének, és elremizte. Czumbel Péter nagy küzdelemben, hullámzó középjáték után döntetlenezett. Ifj. Farkas Ottó sokáig ígéretesen állt, de aztán türelmetlenül húzott, és vesztésre rontotta kissé jobb állását.

A forduló után a harmadik helyen állunk, de a hátra levő három meccsen nagyon jól kellene játszani, hogy meg is tartsuk a dobogós helyezést.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!