Atlétika
Krizsán Xénia

Nyakunkon a világkupa

Publikálva: 2017.09.28 Frissítve: 2017.09.28 Rövidpályás gyorskorcsolya

Heidum Bernadett Budapesten kezdi meg idei világkupa-szereplését.

Az MTK Budapest gyorskorcsolyázója tavaly egész évben csonthártyaelhalással bajlódott, így kihagyta szinte a teljes szezont, de idén újra jó állapotban van.

Olyan sérülésem van, amitől teljesen soha nem fogok megszabadulni. Nagyon sokat javult, de azóta is járok kezelésekre, viszont most már egyáltalán nem zavar és nem hátráltat.

A 29 éves sportoló augusztus végén a 7. helyen zárt összetettben az országos bajnokságon, 1500-on pedig a harmadik helyen ért célba, de az eredményeknek ott még nem volt nagy jelentősége.

Inkább az volt a lényeg, hogy újra felvegyük a versenyek ritmusát, hiszen március óta nem versenyezhettünk, mióta a világbajnokság véget ért. Nyilván ez jó mérce az edzőknek is, hogy lássák, ki milyen formában van, ki hogy tud manőverezni a futamok között. Gyakorlásnak mindenképpen jó, de nem gondolom, hogy hatalmas tétje van.

Az országos bajnokság az olimpia lebonyolításának megfelelően zajlott idén, ami egyelőre nem mindenkinek volt kedvező.

Nekem az első két verseny között nem okozott gondot ez a lebonyolítási rendszer, de most a száraz edzések után kicsit nehezebbnek éreztem a lábaimat. Ezek alatt az edzések alatt rengeteg izommunkát végzünk, de volt, akitől azt, hallottam, hogy nekik így könnyebb volt. Összességében azt mondanám, hogyha jól kontrolláljuk az edzéseket, akkor nem lesz baj, de ha nagyon kemény tréningek lesznek a versenynapok között, az nekem akár hátrány is lehet.

Bernadettet 1500-on láthatjuk majd a csütörtökön kezdődő, budapesti világkupán, ami a szezon első állomása lesz az olimpiára vezető úton. Korisaink számára nem lesz egyszerű egész évben megfelelő állapotban maradni.

Elég nagy szünet lesz a világkupa-sorozatok és az olimpia között. Az edzők feladata is lesz elérni, hogy jókor legyünk csúcsformában. Röpke húsz év korcsolyázással a hátam mögött, már tudom, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Fontos, hogy jól kommunikáljunk a szakmai stábbal, és mindenkinek személyre szabottan kialakítsunk azt a felkészülési rendszert, ami a leghatékonyabb.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!