Atlétika
Moravcsik Angéla

Nincs szégyenkeznivalónk (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.11.19 Frissítve: 2018.11.19 Kézilabda

Az ősz egyik legjobb produkciójával örvendeztették meg a lányok az Elektromos Csarnokba kilátogató szurkolókat, de ez sem volt elég a pontszerzéshez.

MTK Budapest–GVM Europe-Vác 24-25 (12-13)
Elektromos Csarnok, 350 néző
Vezette: Sándor L., Szikszay

MTK Budapest: Győri 1 – Bánfai 1, Karnik 3, Dakos 2, Tóth E. 2, Termány 3, Fekete B. 2
Csere: Kovács G. 2, Mihálffy 5, Slakta 2, Stranigg 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

GVM Europe-Vác: Arenhart – Jovetics 6, De Souza, Helembai 1, Lakatos 7 (3), Hámori 3, Radoszavljevics 5
Csere: Suba – Kácsor, Pappné Szamoránsky 2, Diószegi 1
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 6/3
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 2-2; 17. p.: 6-6; 26. p.: 11-10; 36. p.: 13-15; 41. p.: 17-17; 50. p.: 19-23

A K&H liga 9. fordulójában csapatunk a GVM Europe-Vácot látta vendégül az Elektromos Csarnokban. Golovin Vlagyimir három helyen változtatott a kezdőn a hétközi kupameccshez képest: a kapuban Győri Barbara, a jobb szélen Bánfai Kíra, a balon Fekete Bozsana kapott lehetőséget ezúttal.

Már az első percektől kezdve egyértelmű volt, hogy csapatunk ezúttal nem a Kisvárda ellen látott arcát mutatja: Golovin Vlagyimir tanítványai – egy-két kisebb hibát leszámítva – sokkal élesebbnek, harapósabbnak tűntek, mint szerdán.

Mi sem mutatja jobban, milyen kiegyenlített volt az első félidő, mint a tény, hogy egyszer sem nőtt kétgólosnál nagyobbra a két együttes közötti különbség. Elsősorban a remek csapat-, illetve küzdőszellemnek volt köszönhető, hogy nem hagytuk lerázni magunkat, de volt pár kiváló egyéni teljesítmény is: Győri Barbara és Mihállfy Adrienn is MTK-s karrierje eddigi legjobb teljesítményével rukkolt elő (12-13).

A második félidőben átvette ellenfelünk az irányítást, szinte végig a vendégek vezettek egy-két góllal. De Karnik Szabináék továbbra sem hagyták lerázni magukat, tartották a lépést a közelmúltban hazatért Lakatos Rita vezette váciakkal. Hiába azonban a küzdelem, gyakran úgy érezhették a Tromosra kilátogató kék-fehér szimpatizánsok, hogy akármi is történjék, ezúttal nem tarthatjuk otthon a két pontot. Sajnos így is történt: bár a hajrához közeledve szorossá tettük a meccset, az egyenlítésre már nem futotta erőnkből, így a Vác két ponttal távozott a Népfürdő utcából (24-25).

Az Európa-bajnokság miatt most hosszú szünet vár a lányokra: tétmeccsen legközelebb december 30-án, a Siófok otthonában lépünk pályára.


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!