Taekwondo
Patakfalvy Luca

Nincs miért szégyenkezni

Publikálva: 2016.03.19 Frissítve: 2016.03.19 Röplabda

Pénteken alulmaradt ellenfelével szemben az MTK Budapest, összességében mégis minden dicséretet megérdemelnek a kék-fehér lányok.

Lehetne beszélni a két klub anyagi lehetőségei közti különbségről. Lehetne beszélni a légiósok számáról. Lehetne beszélni a hazai pálya előnyéről. Lehetne beszélni arról, hogy az MTK Budapest tizennégy fős keretének felét utánpótláskorú játékosok alkotják. Lehetne beszélni az erősen véleményes játékvezetői ítéletekről. 

Mégsem lenne szerencsés a fentieken rágódni, mert – bár mind igaz, és mind a Jászberény mellett szól –, a lányok mégis el tudták tüntetni a két csapat közti különbséget, és csak hajszállal maradtak le a továbbjutásról. Ez az, ami szóra érdemes.

Ejtsünk szót inkább Tamara Kmezicsről, aki a bajnokság egyik legerősebb átlójává nőtte ki magát a szezon során.

Említsük meg Szűcs Kingát, aki – remek játéka mellett – harci kedve, illetve példamutató győzni akarása révén, a csapat egyik legfontosabb húzóembere lett. 

Vagy vegyük Papp Orsit, aki szemtelenül fiatal kora ellenére kihagyhatatlan tagja lett Hollósy László együttesének, ifiként is helytállva az NB I-ben.

Szintén minden dicséretet megérdemel Hackl Szilvia, aki elegáns játékával kulcsfigurája volt a kék-fehéreknek.  

Nem lehet nem megemlíteni Józsa Zsuzsannát, akinek hatalmas rutinja és remek teljesítménye nélkül ki tudja hol végzett volna az MTK Budapest.

Ugyancsak szót kell ejteni csapatkapitányunkról, Lutter Lizáról, aki fel tudott állni a padlóról, és amikor igazán szüksége volt rá a csapatnak, mindig kiváló játékkal segítette társait.

A 2015/16-os MTK Budapestből kihagyhatatlan volt fáradhatatlan liberónk, Nagy Fanni, és nem kizárólag a posztja miatt. Hatalmas mentésekkel, és megalkuvást nem ismerő szellemiségével az együttes kulcsemberévé nőtte ki magát.

Persze nem lehet szó nélkül elmenni a többiek mellett sem. Tímár Edit mindig remekül szállt be, és mentora volt a fiataloknak: Benkó Bettinek, Cicic Marijának, Kilyénfalvi Zsófinak, Ludmán Rékának, Petőváry Panninak, és Török Katának, akik ha lehetőséget kaptak, mindannyian bizonyították, hogy megállják helyüket a felnőttek mezőnyében.

És persze ejtsünk szót a Hollósy László – Leiszt Máté duóról, akiknek fáradhatatlan munkája nélkül mindez természetesen nem jöhetett volna létre. 

Persze nincs még itt az ideje a számvetésnek, hiszen két párharc vár az MTK Budapestre. Előbb a Kaposvárt kell felülmúlni, azt követően pedig a Nyíregyháza, vagy a Gödöllő együttesét. Az már az alapszakasz utolsó előtti meccsén kiderült, hogy a kék-fehérek mindenképpen előrébb végeznek, mint tavaly, így a lányok – bár valószínűleg mindenki az ötödik helyen szeretne végezni –, igazán nagy teher nélkül fordulhatnak rá a hajrára. 

Az idő pedig nekik dolgozik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!