Karate
Hárspataki Gábor

Nincs idő keseregni

Publikálva: 2017.12.04 Frissítve: 2017.12.04 Röplabda

Fájó vereségbe futottunk bele Nyíregyházán, de előre kell tekinteni.

Fatum-Nyíregyháza – MTK Budapest 3-0 (17, 9, 16)
Continental Aréna, 300 néző
Vezette: Jámbor, Suba

Fatum-Nyíregyháza: G. Francesco 1, Matics 9, Kalotai 8, Valdez 13, Fernandez 11, Kalicsanyin 8
Csere: Tóth F. (liberó), Kotormán, Kundrák 1, Szabó L., Villám 2
Vezetőedző: Horváth András

MTK Budapest: Kötél Zs. 2, Godó 2, Kis R. 1, Legros 5, Takács B. 4, Hatziefsztratiadu 5
Csere: Nagy F. (liberó), Nyuka, Lesi 1, Deli 1, Horváth Z. 2, Kovács L.
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda NB I 8. fordulójában csapatunk a Fatum-Nyíregyháza otthonába látogatott. A papírforma egyértelműen a hazaiak mellett szólt: Horváth András együttese a Vasas Óbuda 3-0-ás legyőzésével hangolt a vasárnapi bajnokira.

Jól kezdtük a mérkőzést: a találkozó első pontját nem más szerezte, mint új játékosunk, az NB I-ben most debütáló Dessaa Legros. Egy darabig úgy tűnt, ezúttal meg tudjuk nehezíteni az öt légióssal kezdő Nyíregyháza dolgát, sőt, már két ponttal is vezettünk (8-10), mikor ellenfelünk egy 11-2-es rohammal megfordította a meccset. Tóth Gábor hiába kért időt – a játékrész során már másodszor – 19-12-es állásnál, innen már nem tudtunk visszakapaszkodni, így a hazaiak behúzták az első szettet (25-17).

A második játszma az ősz talán legrosszabbja volt: Tóth Gábor előbb 4-0-nál, majd 9-1-nél igyekezett rendet tenni a fejekben, de egész egyszerűen nem találtuk az ellenszert a Nyíregyháza játékára. A szett során mindössze kilenc pontig jutottuk, abból is négyet az ellenfél elrontott nyitásainak köszönhettünk. Megpróbáltatásainknak végül az argentin Josephina Fernández vetett véget – ásszal (25-9).

A harmadik játszmára a korábbiakhoz képest valamelyest feljavult a játékunk, de sajnos továbbra sem forgott veszélyben a Nyíregyháza győzelme. Tóth Gábor már a második szettől kezdve bátran forgatta csapatát, szinte mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra, de ez sem volt elég fordításhoz, illetve a felzárkózáshoz (25-16).

Le kell vonni a Nyíregyháza elleni vereség tanulságait, de nem lehet túl sokat rágódni rajta, mivel szombaton igazi presztízsmeccs vár ránk: a Kaposvár látogat a Városmajorba.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!