Atlétika
Krizsán Xénia

Nem volt kegyelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.05.24 Frissítve: 2017.05.24 Kézilabda

Húsz percig tudta megnehezíteni ellenfele dolgát az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

MTK Budapest – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-41 (13-18)
Elektromos Csarnok, 350 néző
Vezette: B. Pech, Vágvölgyi

MTK Budapest: Hlogyik, Putz – Tóth E. 3, Nyikolajenko, Szádvári 1, Slakta, Horváth D., Márton G. 2, Kovács G. 1, Blaubacher 1, Dakos 3, Termány 6, Hosszu 1, Háfra 5, Gorilszka 4, Frankovics
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

FTC-Rail Cargo Hungaria: Szikora, Bíró B. – Szöllősi-Zácsik 6, Szarka 2, Schatzl 3, Szekeres, Mészáros R. 1, Lukács V. 2, Snelder 2, Pena 7 (2), Mód, Monori, Faluvégi 3, Jovanovics 4, Kovacsics 7 (2), Hornyák 4
Vezetőedző: Elek Gábor

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 2-5, 18. p.: 11-7, 26. p.: 12-17, 35. p.: 15-23, 44. p.: 18-30, 56. p.: 23-37

A K&H női kézilabda liga 25. fordulójában az MTK Budapest az FTC-Rail Cargo Hungariát látta vendégül az Elektromos Csarnokban. A két csapat jó viszonya ellenére a kék-fehérek meg szerették volna nehezíteni ellenfelük dolgát, igaz, bevallottan a DVSC elleni mérkőzésre való felkészülés egyik állomásként tekintettek a keddi összecsapásra.

A rajtot a zöld-fehérek kapták el jobban, Golovin Vlagyimirnak a nyolcadik percben már 2-5-ös állásnál kellett időt kérnie, hogy rendet tegyen a hazai fejekben. A mester szavai nyitott fülekre találtak: a 10. percben 6-6-ot mutatott az eredményjelző. Termány Rita átlövései rendre utat találtak a vendégek kapujába, ráadásul a túloldalon Hlogyik Petra is kitett magáért, így nem sokkal később már négy gól volt az MTK Budapest előnye.
Nem tört meg azonban a Ferencváros, sőt! Elek Gábor tanítványai 12-8 után – a hazaiak hibáit kihasználva – egy 8-0-s rohammal visszavették az irányítást, és végül ötgólos előnyből várhatták a második félidőt.

A második játékrészben tovább nőtt a két csapat közti különbség: a kék-fehérek egyre kevésbé tudták tartani a lépés ellenfelükkel, elsősorban Kovacsics Anikó és Nerea Pena okozott sok fejtörést a hazaiaknak. Hiába szállt be jól Putz Klaudia is, a vendégek fórja végül tizennégy gólosra hízott, így az FTC két ponttal távozhatott az Elektromos Csarnokból.

Az MTK Budapest veresége ellenére is tartja nyolcadik helyét a tabellán, az utolsó fordulóban pedig Debrecenbe látogat.

Elek Gábor:Nehéz így értékelni, annyi közös pont van a két csapat életében. Egyik edző sem lehet büszke a védekezésre, az MTK-nál volt egy ragyogó kapus teljesítmény – és én külön örülök Hlogyik Petra nagyszerű játékának. Tipikus idény végi meccs volt: nem az agresszív, hanem a sokat futós és sok kapura lövéssel tarkított kézilabda.

Golovin Vlagyimir:Sok technikai hibánk volt, amit a Ferencváros kihasznált, nem igazán tudtuk megvalósítani azt, amire készültünk. De szép pillanatok is voltak, láttam jó teljesítményeket is.

Nem volt kegyelem (GALÉRIA)

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!