Atlétika
Szabó Beatrix

Nem szabad könnyű gólokat kapni

Publikálva: 2018.01.17 Frissítve: 2018.01.16 Kézilabda

A Győri Audi ETO KC otthonába látogatunk pénteken.

A K&H női kézilabdaliga 11. fordulójában csapatunk a sereghajtó Békéscsaba otthonában szenvedett fájó vereséget. Bár a viharsarkiaknak a mérkőzés előtt még pontjuk sem volt, vezetőedzőnket mégsem érte váratlanul a hazaiak jó játéka.

Komoly lövőerővel rendelkezik a Békéscsaba, csalóka a helyezésük – kezdte Golovin Vlagyimir. – Ettől függetlenül persze csalódott vagyok. Nem elsősorban az akarással volt a baj, inkább a koncentrációval. Az első tíz percben nagyon jól ment a játék, aktívak voltunk és keményen védekeztünk. Aztán emberelőnyben olyan hibákat vétettünk, amitől megroppant a csapat, az ellenfél pedig vérszemet kapott. A folytatásban már csak szaladtunk az eredmény után, végig dominált a Békéscsaba. Sajnos ezúttal hiányzott az a fajta koncentráció, ami az előző két meccsen megvolt.

Nincs ugyanakkor idő a búslakodásra: pénteken már a Bajnokok Ligája győztes, bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC otthonában lép pályára csapatunk. A szezon papíron talán legnehezebb meccse vár Karnik Szabináékra, igaz, ellenfelünk kevesebb mint egy hét alatt három meccset kell, hogy játsszon: szerdán a Békéscsabával csapnak össze, pénteken minket fogadnak, hétfőn pedig a Budaörs látogat Győrbe.

– Pénteken az fog történni a pályán, amit a Győr akar. Tavaly tavasszal a felállt védelemmel szembeni játékot gyakorolták, így szoros meccset tudtunk játszani. Ősszel a védekezést, és abból a lerohanást probálták tökéletesíteni, sajnos sok gólt is lőttek – vélekedett Vova. – Persze készülünk, igyekszünk megvalósítani, amit elterveztünk. Ha át tudjuk ültetni a gyakorlatba a megbeszélteket, szárnyakat kapunk, ha nem, hajlamosak vagyunk összezuhanni. Az biztos, hogy rengeteget kell futnunk, és nem szabad könnyű gólokat kapni, igenis szenvedjenek meg minden egyes találatért.

A pénteki mérkőzésen B. Pech Katalin és Vágvölgyi Mária fújja a sípot.

2018. január 19. 18:00 Győri Audi ETO KC – MTK Budapest (K&H női kézilabdaliga); Audi Aréna (9027 Győr, Tóth László utca 1.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!