Kézilabda
Koronczai Petra

Nem sikerült meglepetést okozni (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.11.26 Frissítve: 2016.11.26 Labdarúgás

Kétgólos vereséget szenvedtünk a Vidi ideiglenes otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Videoton FC – MTK Budapest 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Lazovics (71., 89.)

Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna, 1498 néző

Vezette: Farkas Ádám (Tóth II. Vencel, Szert Balázs, Márkus Tamás)

Videoton FC: Kovács – Nego, Vinicius, Stopira, Szolnoki – Juhász, Hadzics – Géresi, Lazovics (Bódi, 91.), Scsepovics – Feczesin (Kovács I., 45.)

Vezetőedző: Henning Berg

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Vass Á., Vukmir, Poór – Kanta, Vogyicska (Szatmári L., 76.), Borbély (Katona, 63.) – Korozmán (Szatmári I., 81.), Torghelle, Ramos

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Aligha lehet állítani, hogy egymásnak ugrottak a csapatok a mérkőzés elején. Az első 15 percben nem lehetett helyzetet feljegyezni, cserébe a hazai oldalon Hadzics, nálunk pedig Poór sárgult be.

A 19. percig kellett várni az első valamirevaló lehetőségig, de Feczesin lövésénél Petkovics hatalmas bravúrral hárított. Az ellentámadásból megszerezhette volna az MTK Budapest a vezetést, de Vogyicska lövése pár centivel elkerülte a kaput.

A 25. percben ismét a kék-fehérek veszélyeztettek, de Korozmán jobb oldali beadásáról Ramos és Torghelle is lemaradt. Öt perccel ezután Vogyicska is besárgult, mivel a veszélyes helyzetbe kerülő Lazovicsot rántotta le.

A 30. percben láthattuk a félidő legnagyobb helyzetét, amikor Lazovics lőtt kapufát 23 méterről, szabadrúgásból. A játékrész hajrájában már nagyobb lehetőség nem volt, így gólnélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban és nagy nyomást helyeztek a kapunkra. A 64. percben helyzetté érett az előnyük, de a csereként beállt Kovács, fölé fejelte Scsepovics beadását. Az MTK dolgát tovább nehezítette, hogy Borbélyt sérülés miatt le kellett cserélni. Rögtön a váltás után ismét Scsepovics készített elő, ezúttal Géresinek, de lövése elkerülte Petkovics kapuját.

A 71. percig bírtuk a hazaiak mezőnyfölényét, amikor Scsepovics ugrott ki a leshatárról és játszotta vissza Lazovicsnak a labdát, aki nem hibázott. A hajrában cserékkel próbálta felrázni csapatát Teodoru Vaszilisz, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítania a kék-fehéreknek a szervezett Videoton védelemmel szemben.

Mi több, a 89. percben Vukmir veszített labdát, majd Lazovics ugrott ki és lőtt Petkovics hálójába. A montenegrói kapus foghatta volna a lövést, de szerencsétlenségére elcsúszott, és megpattant a kezei között a labda. A gól után nem sokkal Farkas véget is vetett a mérkőzésnek, így pont nélkül távoztunk Felcsútról.

Teodoru Vaszilisz:Az első félidő rendben volt, a másodikban pedig egy elkerülhető gólt kaptunk. Nagyon nehéz ellenfél a Vidi, más utakon járnak, mint mi. Ők sok külföldi játékossal erősítik csapatukat, míg mi igyekszünk a magyar fiatalokat nevelni. Lazovics volt most a különbség a pontszerzés és a vereség között.

Henning Berg:Kemény meccs volt, jól védekező csapat ellen, amelyik kevés gólt kap. Nagyon megnehezítették a dolgunkat a kapu előtt. Az első félidőben nem igazán ment a játék, ráadásul Feczesint le kellett hoznom. A második játékrészben már a szokásos rendszerünkben játszhattunk, és látszott is a különbség, így örülök, hogy végül sikerült megszerezni a győzelmet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!