Atlétika
Jankovics Dániel

Nem sikerült (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.05.19 Frissítve: 2019.05.24 Labdarúgás

Kikaptunk a Honvédtól, így búcsúztunk az NB I-től.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Budapest Honvéd 1-4 (1-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3882 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Bornemissza, Tóth II., Berettyán, Vad II., Karakó)

Gólszerző: Lencse (21.), illetve Holender (20.), Kamber (53.), Ngog (75., 90+1)

Sárga lap: Balogh (23.), Lencse (25.), Kanta (39., 48.), Vogyicska (58.), Gengeliczki (68.), Gera (73.), Diallo (73.) illetve Danilo (42.) Ben-Hatira (45.), Holender (67.),

Piros lap: Kanta (48.)

MTK Budapest: Horváth – Katona, Balogh, Pintér, Gengeliczki, Vass Patrik (Torghelle, 76.) – Kanta, Vogyicska, Bognár (Nasiru, 61.) – Lencse (Gera, 71.), Diallo

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Budapest Honvéd: Gróf – Mezgrani, Lovrics, Kamber, Kálnoki-Kis, Kukocs – Ben-Hatira (Heffler, 45.), Nagy, Gazdag – Holender, Danilo (Ngog, 66.)

Vezetőedző: Supka Attila

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában együttesünk a Budapest Honvéd csapatát fogadta. A mieink számára a bennmaradás, a Honvédnak pedig a dobogó volt a tét. Fél szemmel a Kisvárda, illetve a DVTK mérkőzéseit is követtük, hiszen csak akkor előzhettük meg őket a tabellán, ha nem győznek.

A 8. percben emelhette fel a közönség először a hangját, amikor Kanta szépen ívelt Katonához a védők mögé, jobbhátvédünk fejesére azonban nem érkezett középen senki. A 20. percben jött a Honvéd első helyzete: Holender a leshatárról lépett ki Gazdag passzát követően, és ziccerben nem hibázott, hiába ért bele a labdába Horváth.

Sokáig szerencsére nem kellett keseregnünk: szinte rögtön a középkezdés után Lencse kapta meg a labdát a tizenhatos vonalán, betört, majd gyönyörűen, külsővel lőtt a kapuba. A gyors gólváltást követően, picit leült a mérkőzés, egyik gárda sem tudott váratlant húzni a kapu előtt.

A 43. percben Vass Patrik ívelt ígéretesen középre, Gengeliczki fejese azonban elment a kapu előtt, nem érkezett rá senki. Az utolsó percben Danilo került a védelmünk mögé, el is passzolta Horváth mellett a labdát, de Gengeliczki időben érkezett, majd tisztázott, így a félidőben 1-1-re állt a találkozó, míg a DVTK és a Kisvárda is egygólos előnyt szerzett.

Rögtön a szünet után megszerezhettük volna a vezetést, ám Bognár 20-ról eleresztett lövését Gróf bravúrral szögletre ütötte. A 48. percben nőtt a baj: Kanta kapta meg második sárga lapját veszélyes játékért, Andó-Szabó – talán túl szigorúan – kiállította.

Öt perccel később szögletet rúghatott a Honvéd: Kukocs beadására Kamber érkezett és elemi erővel lőtt a hosszú sarokba. Az 59. percben Danilo kapott remek labdát, ziccerben vihette Horváthra a labdát, ám kapusunk óriásit védett.

Tíz emberrel sem adtuk fel: ezt követően Diallo került hasonló helyzetbe Lencse labdája után, lecselezte a Honvéd kapusát, majd lőtt, de Kamber a gólvonalról hárított. A 62. percben Vogyicska kapta meg a játékszert a tizenhatoson belül, okosan fordult meg, de buktatták, tizenegyest rúghattunk. Lencse volt az ítéletvégrehajtó, de hibázott, a labda a kapu fölé szállt.

A 75. percben David N'Gog eldöntötte a mérkőzést, amikor Mezgrani labdáját értékesítette, ezzel megpecsételve a sorsunkat.

A hosszabbításban már teljesen kinyíltunk, ezt kihasználta a Honvéd és N'Gog kontrából talált be, így 4-1-es vereséget szenvedtünk, így a 11. helyen zártuk a bajnokságot. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!