Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nem sikerült a bravúr

Publikálva: 2015.12.22 Frissítve: 2015.12.27

Sokáig jól játszott csapatunk Pasaréten, de a végére szétestünk és nyert a Vasas.

Vasas Akadémia - MTK Törökbálint  83-71 (12-12, 18-21, 18-20, 35-18).

Budapest, Pasaréti Sportcentrum, 300 néző

Rangadónak megfelelően megtelt a Pasaréti Sportcentrum nézőtere, jó mérkőzést szimatolt a publikum. Az is lett, de sajnos nem mi nyertünk.

Pontszegény első negyedet láthattunk. Trepák Zoltán és Szabó Tibor révén ekkor domináltuk a palánk alatti területet. Előnyt is szerezhettünk volna, de sok hibát követtünk el, és kimaradtak a helyzetek. Döntetlennel végződött az első játékrész (12-12).

A második periódus is fej-fej melletti küzdelmet hozott. A Vasas legnagyobb előnye 27-23-nál alakult ki, de a félidőben már mi vezettünk (30-33).

Továbbra is szoros volt a mérkőzés, és úgy tűnt, van reális esélyünk a győzelemre. Centereink továbbra is jól küzdöttek, Jakab Péter nagyon hatékonyan játszott, Horváth Kristóftól bravúros dobásokat láthattunk, Boinitzer Dávid is odatette magát, Spiriev Olivér pedig kiválóan fogta össze a csapatot. A záró játékrész öt pontos előnyünknél kezdődött (48-53).

Aztán beütött a krach. Hét perccel a vége előtt, 56-60-nál, sportszerűtlen fault miatt két dobáshoz és labdabirtokláshoz jutottunk. Mindkét büntető kimaradt, majd a támadásunknál eladtuk a labdát, és ahelyett, hogy akár 8-9 pontos előnyt szereztünk volna, kontrából a Vasas két pontra feljött, és a következő támadásuknál ki is egyenlítettek.Tetézte a bajokat, hogy Spiriev sérülés miatt kiválni kényszerült a játékból. Ezután sajnos szétesett a játékunk, és az utolsó öt percet 23-11-re elvesztettük.

Megint bosszantó vereséget szenvedtünk, mert ez is nyerhető meccs volt. A mérkőzés nagy részében jól játszottunk, bár számos kidolgozott, teljesen tiszta helyzet kimaradt. Ennek ellenére jó helyzetben kezdhettük az utolsó negyedet, de Spiriev kiesése után szervezetlenek voltunk, és a negyedik negyed második felében 12 ponttal kikaptunk.

Szurkolóink ezúttal is kitettek magukért, és szinte hazai pályát varázsoltak a pasaréti terembe, sajnáljuk, hogy nem sikerült győzelemmel megajándékozni őket.

A legközelebbi mérkőzésünk január 8-án lesz, a bajnoki címvédő Bonyhád látogat Törökbálintra. Jól ki kell használni az addig rendelkezésre álló időt. Reméljük, hogy a kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódók addig teljesen meggyógyulnak, és azt is, hogy vezetőedzőnk, a karácsonyfa alatt megtalálja a győzelem receptkönyvét.

A mérkőzés végén Szarvas Gábor, az MTK Törökbálint vezetőedzője értékelte a látottakat:

– Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ezt a meccset megnyerjük. Sokáig domináltunk, de amikor az előnyünket könnyű ziccerekkel és büntetőkkel növelhettük volna, rendre hibáztunk. Ezzel esélyt adtunk a Vasasnak, hogy megfordítsa a mérkőzést. A végjátékban magabiztosabban és rutinosabban játszottak, így megérdemelten nyerték meg a találkozót. Köszönöm a minket elkísérő szurkolóinknak a bíztatást, és Boldog Karácsonyt kívánok nekik!

A mérkőzés hivatalos statisztikai lapját itt megtekinthetik. (forrás: kosarsport.hu)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!