Vívás – kard
Szatmári András

Nem sikerült a bravúr

Publikálva: 2017.03.29 Frissítve: 2017.04.02 Kosárlabda női

Tartalékosan is nagyot küzdött az MTK Budapest női kosárlabdacsapata.

MTK Budapest – Aluinvent DVTK Miskolc (U23) 49-65 (14-17, 13-3, 7-22, 15-13)

Az amatőr női kosárlabda nemzeti bajnokság 21. fordulójában a Keleti csoport kilencedik helyén álló MTK Budapest az ötödik helyezett Aluinvent DVTK Miskolc U23-as csapatát látta vendégül.

Az MTK Budapest esélyeit jelentősen rontotta, hogy Konta Gyula, edző nem számíthatott az egy nappal korábban, a PINKK-Pécsi 424 ellen megsérülő Jankó Flórára.

Bár a lányok belealudtak a mérkőzés elejébe, a vendégek gyorsan elhúztak tíz ponttal, egy időkérés után a fővárosiak rendezték soraikat, és sikerült felzárkózniuk (14-17).

A második negyedet döntetlennel zárták a kék-fehérek, így a félidei hátrány ledolgozhatónak tűnt, ráadásul a vendégek legjobb játékosának már négy faultja gyűlt össze eddigre (27-30).

A DVTK a második félidőre zónavédekezésre váltott, amivel alaposan meglepték Konta Gyula tanítványait. A hazaiak rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettek, sok labdát vesztettek támadásban, ráadásul a védekezésük is fellazult, és ez sajnos döntőnek bizonyult (34-52).

Az utolsó negyedre sikerült újra rendezni a sorokat, de ekkor már késő volt, ekkorra már eldőlt a meccs (49-65). A tartalékos összeállítás ellenére nagyot küzdött az MTK Budapest, amely a következő fordulóban a Kiss Lenke KS ellen javíthat.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!