Atlétika
Nemes Rita

Nem okozott gondot a Budafok

Publikálva: 2017.03.30 Frissítve: 2017.03.30

A hazai csapat nem bírta a hajrát.

Férfi kosárlabda NB I/B nyugati csoport, 21. forduló
Budafok – MTK Törökbálint 65-84 (17-26, 15-12, 21-20, 12-26)
Budapest, BMTE Sportcsarnok

Az MTK Törökbálint az alapszakasz utolsó mérkőzésén a 9. helyezett Budafokhoz látogatott. Ugyan a meccs elején még 5-0-ra, majd 7-2-re a hazai gárda vezetett, a kék-fehérek magukra találtak, és az első negyed végére már kilenc ponttal elhúztak. A második negyedben némileg tudott kapaszkodni a hazai együttes, de így is hatpontos vendégelőnnyel kezdődött a harmadik negyed.

A nagyszünet után tovább növelte az MTK a különbséget, de a negyed hajrájára megtáltosodott a Budafok, és két pontra is feljött. Ezután, a hajrára megrázta magát az esélyesebb Törökbálint, és a végére kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, így végül simán nyertek a vendégek. Szarvas Gábor együttesében Horváth, Boinitzer, Szabó és Jakab is több, mint tíz ponttal járult hozzá a győzelemhez.

Szombaton az egyik bajnokesélyes, az Oroszlány utazik Törökbálintra.

Szarvas Gábor: – Nagyobb játékerőt képviseltünk a hazaiaknál, de görcsösen játszottunk és sok ziccert, büntetőt hibáztunk. Máriás játékba kerülésével nyugodott le a csapat, és vált magabiztossá. Nagyon elégedett vagyok Szabó teljesítményével, domináns volt a palánk alatt. Az utolsó – látszólag – tét nélküli alapszakasz mérkőzésen „rájátszás üzemmódba” kell kapcsolnunk. Emellett remélem, hogy nézőink szurkolóvá válnak és megkezdik ők is a szezont, mert nagy szükségünk lesz rájuk a bajnokság legélesebb szakaszában.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!