Atlétika
Szabó Beatrix

Nem lett meg a bronzérem

Publikálva: 2020.03.07 Frissítve: 2020.03.07 Kosárlabda női

A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen 19 ponttal alulmaradt a TFSE-MTK Budapest a ZTE NKK-val szemben: 94–75 lett a végeredmény oda.

Sajnos a Magyar Kupa nyolcas döntőjének harmadik napjára elfáradt a TFSE-MTK, így csupán egyetlen jó negyede volt a ZTE NKK elleni bronzcsatában: a harmadik, amelyet 22–14-re nyert meg. A másik hármat viszont összesen 80–53-ra vesztette el, vagyis meglehetősen simán, amiben bizonyára szerepet játszott, hogy nem játszhatott a pénteki elődöntő első percében megsérült szerb center, Krisztina Arszenics. Igaz, a túloldalon meg Janis Boonstra dőlt ki még a negyeddöntőben... Apropó: lehet, hogy az egerszegiek jártak jobban azzal, hogy a negyeddöntőjük megnyerése után az elődöntőjük kevésbé sikeredett szorosra (86–59-re kaptak ki a szekszárdiaktól), miközben Magyar Bianka tanítványai az utolsó negyed közepéig éles meccset játszottak a nagy esélyes soproniakkal (99–90 lett a végeredmény oda).

Az is benne lehetett a sima vereségben, hogy az ellenfélnél akadt két extrateljesítmény: Keyona Hayes ebben az idényben még nem dobott annyi pontot egy meccsen, mint most, 33 egységig jutott az amerikai erőcsatár, emellett leszedett 11 lepattanót és kiharcolt 10 személyi hibát, sőt Nagy Dóra 26 pontja is szezonrekord – és ő is belekapaszkodott 11 lecsorgó labdába. És ott volt még Kirby Burkholder 18 pontja és kilenc lepattanója is a "zsákban", ők mindhárman harminc feletti teljesítményindexet értek el, amivel ezúttal nem tudtak versenyre kelni a TFSE-MTK játékosai. A fő gond egyébként a lepattanókkal volt, azokból ugyanis duplaannyit szerzett a ZTE, így pedig sokkal többször kísérletezhetett a kosárszerzéssel. A vége már sima volt, így nálunk kiürült a kispad, mindenki pályára került, aki addig nem és nem sérült.

Azért szögezzük le: nagyon szépen szerepelt a csapat, nagy bravúr, hogy bekerült a legjobb négy közé. Sőt a pontvadászat felénél, amikor ez eldőlt, már annak is nagyon örültünk, hogy a nyolcas döntőnek tagja lehetett. Egyértelműen megállta a helyét.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!