Atlétika
Jankovics Dániel

Nem lesz sétagalopp

Publikálva: 2016.10.28 Frissítve: 2016.10.28 Kézilabda

Nehéz időszakon van túl az MTK Budapest kézilabdacsapata, de Tóth Eszter szerint már csak az Érdre koncentrálnak.

Talán az előző napokhoz, hetekhez képest kedvezőbb időjárás és a szórványos napsütés, vagy éppenséggel Tóth Eszter születésnapja és az azzal járó foci miatt, de kifejezetten jó hangulatban gyülekeztek az MTK Budapest női kézilabdázói a csütörtöki edzés előtt. Pedig nem lesz könnyű dolga Golovin Vlagyimir tanítványainak, mivel a tavalyi bronzérmes Érd otthonában lesz jelenésük vasárnap délután. 

Persze a kék-fehérek a legutóbbi bajnoki óta sem tétlenkedtek: előbb kiharcolták a továbbjutást a Magyar Kupában, majd két nappal később legyőzték az Ipress Center-Vácot, felkészülési mérkőzésen. 

– Kaptunk egy szabad hétvégét, aztán belecsaptunk a munkába. Elég keményen kezdtük a hetet, most már inkább a taktikán van a hangsúly – mesélte a születésnapját október 27-én ünneplő Tóth Eszter.

Nehéz időszakon vannak túl az MTK Budapest játékosai: előbb a Budaörs rabolt pontot Elektromos Csarnokból – pedig a szünetben már hat góllal is vezettek a hazaiak –, majd az újonc Kispest tudott nyerni a Népfürdő utcában. A Magyar Kupában ugyan sikerült kiharcolni a továbbjutást, ám a körítés miatt bátran nevezhetjük rosszemlékűnek azt a találkozót is. 

– Sikerült magunk mögött hagyni ezt a periódust – állítja 24 éves irányító. – Jókor jött a Vác elleni felkészülési mérkőzés, mindenkiből kijött ez a görcs, ráadásul nyerni is tudtunk. Ez sokat jelentett lélektanilag a csapatnak. 

Elkél majd a lelkierő vasárnap is, az Érd remek formában várja a kék-fehéreket: Szabó Edina tanítványai eddigi öt meccsükből négyet megnyertek – többek között a Ferencváros ellenit is –, és csak a Debrecen otthonában voltak kénytelenek megosztozni a pontokon. Az MTK Budapest és az Érd már augusztusban, a VI. „Nyitnikék” Érdi Ipartestület Kupa keretein belül is összemérte erejét, akkor a házigazda tudott nyerni 28-23-ra.

– Szeretnénk tisztesen helytállni, és megmutatni, hogy fel tudjuk venni a versenyt akár ilyen komoly, összeszokott csapat ellen is – zárta mondandóját Tóth Eszter.

Mit is lehetne ehhez hozzáfűzni? Sok sikert!

2016. október 30. 18:00 Érd – MTK Budapest; női kézilabda NB I-es mérkőzés, Érd Aréna (2030 Érd, Velencei út 39-41.)

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!