Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nem lesz egyszerű dolgunk

Publikálva: 2018.01.05 Frissítve: 2018.01.04 Kézilabda

Golovin Vlagyimir már nem gondol a megnyert kupameccsre, ám nehéz találkozóra számít a Budaörs ellen.

A K&H női kézilabdaliga kilencedik fordulójában csapatunk rendkívül fontos pontot szerzett az Alba Fehérvár KC otthonában.

Az eredmény kiváló, Fehérváron pontot szerezni nem kis dolog – idézte fel a szombati, 29-29-es döntetlent Golovin Vlagyimir. – Ugyan több gólt kaptunk, mint reméltem, de így is bebizonyosodott, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Bízom benne, hogy ez a siker jót tesz az önbizalmunknak, és a lányok is elhiszik, hogy bármire képesek.

A mérkőzés előtt sokan biztosra vették a hazaiak sikerét: az FKC a hetedik, míg mi a tizenkettedik helyről vártuk a találkozót, ráadásul Deli Rita keretében hét légiós is helyet kapott. Aztán mégis borult a papírforma.

Sok összetevője volt a pontszerzésnek – vélekedett Vova. – Például a mérkőzés elején kivédett hetesek rengeteg erőt adtak nekünk, és demoralizálták az ellenfelet. A folytatásban is be tudtuk tartani a megbeszélteket, így szinte végig vezettünk. A legfontosabb azonban az volt, hogy miután védekezést váltott és fordítani tudott a Fehérvár, nem adtuk fel. Megérdemeltük az egy pontot, óriási munkát végeztek a lányok.

Szombat délután a Budaörs látogat az Elektromos Csarnokba. Bár a Magyar Kupában 32-28-ra legyőztük Mihály Attila tanítványait, a bajnokságban már kilenc pontot szereztek Szöllősi-Zácsik Szandráék, legutóbb épp a Vasast verték 32-19-re.

– Nem érdemes a kupameccsből kiindulni. Nem lesz egyszerű dolgunk – igaz, eddig se volt. Nehéz mérkőzésre számítok, nem véletlenül állnak a nyolcadik helyen. Többször tudtak nyerni idegenben, ikszeltek a Fehérvárral. Igyekszünk ugyanúgy a maximumot nyújtani, ahogy tettük legutóbb is.

A szombati mérkőzésen Altmár Kristóf és Horváth Márton fújják a sípot.

2018. január 6. 18:00 MTK Budapest – Budaörs Handball; Elektromos Csarnok (1137 Budapest, Népfürdő utca 18-20.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!