Atlétika
Szabó Beatrix

Nem lesz egyszerű

Publikálva: 2019.10.04 Frissítve: 2019.10.03 Kosárlabda női

Küzdelmes hónapok jönnek.

Vasárnap elkezdődtek a női amatőr NB I, gyakorlatilag az NB I B Piros csoportjának küzdelmei az MTK Budapest számára. Nem jól, hiszen hazai pályán tízpontos (49–59) vereséget szenvedett a MAFC-tól, aminek ugyan ezúttal egyértelműen a gyenge – mindössze 26 százalékos – mezőnybeli dobóteljesítmény volt az oka, sok mindenre rávilágított. Például arra, hogy bizony nem lesz sétagalopp ez az évad sem, mert a 14 csapatos mezőny kereken fele, tehát hét együttes élvonalbeli klub fiókcsapata, míg a maradék hét közül kettő is megcélozta a feljutást: az A-csoportos rutinnal felvértezett játékosok sorát felvonultató Ajka, valamint a BKG Príma Akadémia.

Számunkra jelenleg a megkapaszkodás a tét, merthogy az utolsó két helyezett átkerül ugyanezen bajnoki osztály Zöld csoportjába, vagyis az amatőr NB I jelenlegi két csoportja nem egyenrangú, és mi az erősebbikben indulunk (az előző idényben a fiókcsapatunk a Zöldben versenyzett).

– Ahogy az NB I A és B osztálya, úgy a Piros és a Zöld csoport között is óriási különbség van – mutatott rá Nagy Dorottya vezetőedző. – Nálunk pedig Pál Szandrát és Koch Dórát leszámítva csak egyetemisták vagy középiskolások játszanak, miközben akad, ahol idegenlégióst is szerepeltetnek még ebben a ligában is.

A lényeg a bentmaradás kivívása, amiről előzetesen is sejtettük, hogy nem lesz egyszerű, most pedig még inkább látszik, hogy küzdelmes hónapok várnak ránk.

De hát ezt lassan már megszokhatjuk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!