Atlétika
Krizsán Xénia

Nem jött ki a lépés (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.03.01 Frissítve: 2020.02.29 Röplabda

Megszorongattuk az UTE-t, de így is három ponttal távozott Budaörsről.

MTK Budapest–UTE 0:3 (–15, –23, –24)
Budaörs, 130 néző
Vezette: Szabó Zs., Kiss Z. (Oláh, Vigh)

MTK Budapest: Durst 1, Takács D. 9, Devaney 11, Petőváry 12, Kiss G. 7, Király A. 9
Csere: Nagy F. (liberó), Lesi 3
Vezetőedző: Tóth Gábor

UTE: Chase 6, Carabali 11, Lacombe 13, Kojdová 16, Nikics 10, Bagyinka 1
Csere: Maurer (liberó), Boros R., Yurtsever
Vezetőedző: Kántor Sándor

A női röplabda Extraliga 17. fordulójában csapatunk az UTE-t látta vendégül az Aramis SE sportcsarnokában. Ez volt a két együttes harmadik összecsapása az alapszakaszban: az elsőt 3:2-re megnyertük Újpesten, a másodikat 3:0-ra elvesztettük Budaörsön.

Ezúttal a lila-fehérek kapták el jobban a rajtot, Tóth Gábor 4-9-nél ki is kérte első idejét. A megszakítást nem hozott jelentős változást a játék képét illetően, így vezetőedzőnk 7-14-nél ismét magához hívta játékosait. A négy légióssal felálló UTE azonban nem lassított, már a játékrész derekán tíz ponttal elhúzott, így hamar eldőlt az első játszma kimenetele (15-25).

A második szettet is a vendégek kezdték jobban, és bár eleinte úgy tűnt, ismét korán le tudnak szakítani bennünket, végül nem így lett. 8-8-nál egyenlítettünk, és egészen 16-16-ig fej fej mellett gyűjtögettük a pontokat, eltűnni látszott az előző játékrészben látott hatalmas különbség a két csapat között. A hajrához közeledve azonban ismét meglógott az UTE, és bár az első három szettlabdájukat hárítani tudtuk, a negyediket – Kántor Sándor időkérését követően – már nem (23-25).

A harmadik játszmát végre mi kezdtük jobban, Király Ancsi pontját követően már 7-2-re is vezettük, a vendégek azonban csak nem akarták feladni, és egy 5-0-s szériával egyből le is dolgozták hátrányukat. Sőt, Kántor Sándor tanítványai szinte azonnal állva is hagyták a mieinket: 12-20-nál már sokan talán már el is könyvelték a 0:3-as végeredményt. 17-24 után eszeveszett hajrába kezdtek a mieink, hét (!) meccslabdát hárítottunk! Hiába azonban a felzárkózás, mivel Szabó Zsolt erősen vitatható ítélete a vendégek javára döntötte el a találkozót (24-26).

Csapatunk legközelebb március 7-én, a Fatum Nyíregyháza ellen javíthat.

Tóth Gábor:Az az igazság, hogy nagyon unom már az ilyen edzői nyilatkozatokat, illetve az abban elhangzó sablonokat. A magyar fiatalok – úgy általában, nem csak az MTK-ban – nem élik meg, és nem élvezik az adott pillanatokat. Nagyon jók voltunk ebben a Jászberény ellen, élveztük a játékot, élveztük a momentumot. Most viszont ez nem ment. Borzasztóan hullámzott a játékunk: csináltunk extra dolgokat minden játékelemben, és legalább olyan buta hibákat is elkövettünk. Ez végigkíséri a szezonunkat, a só és a bors hiányzott ma. Ha ezen tudunk változtatni, akkor remek dolgokra lehetünk képesek, de ezen a legnehezebb változtatni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!