Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nem így terveztük

Publikálva: 2018.01.14 Frissítve: 2018.01.14 Kézilabda

A kevesebbet hibázó Békéscsaba otthon tudta tartani a két pontot.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest 29-26 (14-12)
Városi Sportcsarnok, 800 néző
Vezette: Horváth P., Marton

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE: Györkös, Popovics – Szarka, Bottó 1, Vukajlovics 1, Gidai 1, Giricz, Szögi 6 (5), Zöldi-Tóth 3, Walfisch 7, Mihálffy 3 (2), Kovács A., Kovacsevics, Pintér Zs., Farkas K.
Vezetőedző: Horváth Roland

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik – Tóth E. 2, Karnik 8 (1), Sallai 1, Szádvári 1, Slakta 1, Valovics, Kovács G., Barna, Mód, Dakos 2, Termány 1, Gorilszka 8 (6), Kuti 2, Blazsek
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 7/7
A mérkőzés alakulása: 4. perc: 1-3, 19. p.: 5-7, 26.: 11-8, 35. p.: 16-15, 42. p.: 20-21, 51. p.: 26-21, 56. p.: 28-23

A K&H női kézilabdaliga 11. fordulójában csapatunk a sereghajtó Békéscsaba otthonába látogatott. A mieink egy héttel korábban, a Budaörs ellen megszerezték szezonbeli első győzelmüket, így önbizalommal telve várhatták a nullapontos Előre elleni találkozót.

Bár a mérkőzés első gólja Mihálffy Adrienn nevéhez fűződött, mégis alapvetően mi kezdtünk jobban: Horváth Roland már a negyedik percben időt kért, elejét véve ezzel csapata leszakadásának (1-3). Az első játékrész derekán megkezdte a felzárkózást a hazai gárda, és nagyjából húsz perc játékot követően át is vette a vezetést. Az egészen addig gördülékenyen futó támadásaink egyre inkább akadozni látszottak, elszállt az önbizalmunk, és ez bizony a védekezésünkre is kihatott. Végül 14-12-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő eleinte az elsőhöz hasonló játékot hozott: kiegyenlített játékot, sok hibát és pontatlanságot – sajnos kicsit többet vendégoldalon. Aztán a 41. percben, Kuti Betti második találatát követően jött egy rövidzárlat, mely során tizenkét percen keresztül nem tudtunk akciógólt szerezni. A vérszemet kapó, rendkívül elszántan küzdő békéscsabaiak természetesen meg is büntették ezt a kimaradást, és ezúttal le is tudtak szakítani minket. Bár az utolsó percig becsülettel küzdöttek Golovin Vlagyimir tanítványai, a Békéscsaba végül megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

Legközelebb január 19-én, pénteken, az Audi Arénában lépünk pályára a bajnoki címvédő Győri ETO vendégeként.

Golovin Vlagyimir:Gratulálok a Békéscsabának, az első tíz percet leszámítva végig ők irányítottak, jobban akarták a győzelmet. Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, ám ezt követően elvesztettük az önbizalmunkat, darabossá vált a játékunk. Aztán amikor lett volna esélyünk felzárkózni, mindig kimaradtak a ziccerek, így megérdemelten nyert a Békéscsaba. 

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!