Karate
Hárspataki Gábor

Nem így képzelte el az áprilist

Publikálva: 2020.04.21 Frissítve: 2020.04.21 Kajak-kenu

Szendy Maximilián továbbra is készül az esetleges versenyekre.

Kajakosaink, kenusaink – a többi szakosztályhoz képest – szerencsés helyzetben vannak, hiszen a 16 éven felüliek még látogathatják a telepet, és kisebb csoportokban vízre szállva folytathatják a felkészülést. A Brüll Alfréd akadémista Szendy Maximilián is teljes erőbedobással készül, bár nem könnyű ez az időszak számára.

Teljesen más ilyenkor edzeni, hiszen nem a megszokott kerékvágásban zajlik az életünk. Nehéz periódus ez, és nem tudjuk meddig fog tartani, de legalább mi járhatunk edzésre. Az időjárás elég szélsőséges manapság, viszont ha süt a nap, nagy kedvvel jövünk ide, hogy elvégezzük a munkát.

Maxiék dolgát nehezíti, hogy nem igazán tudják, mikorra kellene időzíteni a formát. Versenyt jó ideig nem rendeznek, de a hazai viadalokat akár október végén is meg lehet tartani, ha az időjárás is úgy akarja.

A hónap végén rendezték volna a válogatókat az U23-as világbajnokságra és az Európa-bajnokságra is. Ezek lettek volna a fő megmérettetések, ide szerettük volna időzíteni a formát, de nem tudjuk, mikor lehet reális esély ezeknek a pótlására – vélekedett a 18 éves sportoló. – Az, hogy mire fogunk összpontosítani az évben attól függ, mikor és milyen versenyeket tud szervezni idén a szövetség, hogy rangsoroljon minket, mert nyilván ezeken kell jól szerepelni, hogy világversenyen indulhassunk.

A koronavírus-járvány okozta nehézségeket szerencsére nem egyedül kell átvészelnie klubunk tehetségének.

Hatalmas támaszt jelentenek számomra a szüleim, az edzőim, illetve a testvérem. Utóbbival együtt tudunk edzeni, ami megkönnyíti ezeket a napokat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!