Keresés

Nem dőlnek hátra

Publikálva: 2017.04.21 Frissítve: 2017.04.21 Kézilabda

Még nem laktak jól az MTK Budapest kézilabdázói.

A K&H női kézilabda liga 21. fordulójában az MTK Budapest az Alba Fehérvár KC-t látja vendégül. Golovin Vlagyimir együttese mosonmagyaróvári győzelmével hatalmas lépést tett NB I-es tagságának meghosszabbítása felé.

Matematikailag nem biztos a bennmaradásunk, még hat forduló hátravan a bajnokságból – szögezte le Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest női kézilabdacsapatának mestere. – A papírforma szerint azért biztatóbb a helyzetünk, de az meg már sokszor borult az idén, szóval szeretnénk még további pontokat szerezni.

A kék-fehérek tehát nem dőlhetnek hátra, igaz, mostantól elsősorban nem hátrafelé, hanem előre tekintenek a tabellán.

– Szeretnénk megőrizni nyolcadik helyünket a tabellán, a szezon előtt is ezt a célt tűztük ki magunk elé, igaz, erről már többször is lemondtunk menet közben – utalt Vova a csapat rázós őszére. – Aztán végül úgy alakultak az eredmények, hogy ismét van realitása a dolognak. Ehhez minimum két pont kellene, de inkább több, mi mindenesetre igyekszünk úgy játszani, ahogy tettük idáig.

A két együttes őszi meccsét meglehetősen simán, 30-22-re nyerték Deli Rita tanítványai, akik a hatodik helyről várhatják a szombati találkozót. Bár a kék-fehérek csak a nyolcadik helyen állnak, mégis mellettük szól remek hazai formájuk – 2017-ben csak a Győri ETO tudott nyerni a Tromoson –, illetve a tény, hogy az FKC szerdán is pályára lépett, a Ferencváros otthonában.

– Személyesen is megnéztem őket az FTC ellen, elég alacsony tempójú mérkőzés volt, Piedade nem is játszott, mintha már tartalékoltak volna. Nekünk hasonló teljesítménnyel kellene előrukkolnunk, mint az Érd ellen: keményen védekezve, és az ellenfél hibáit kihasználva.

A szombati találkozó játékvezetői B. Pech Katalin és Vágvölgyi Mária lesznek.

2017. április 22. 18:00 MTK Budapest – Alba Fehérvár KC; K&H női kézilabda liga mérkőzés, Elektromos Csarnok (1138 Budapest, Népfürdő utca 18-20.)

 

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!