Kézilabda
Kekezovity Anna

Nem adtuk könnyen magunkat! (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.12.09 Frissítve: 2017.12.09 Kosárlabda női

A harmadik negyed derekán a fizikális csatában elfáradtak női kosarasaink, hibáinkat pedig gyorsan megbosszulta az Egerszeg.

A női kosárlabda NB I 10. fordulójában, hosszú szünetet követően, újra hazai pályán játszott a Nagy Dóra vezette elsőosztályú gárdánk, vendégeink pedig ezúttal Zalaegerszegről érkeztek. Bár  a tabellán elfoglalt hely, a keretek összetétele és szerkezete nem lányaink győzelmét ígérte, nem titkoltan a papírforma megdöntésére készültünk.

E heti betegeskedése miatt kikerült Nagy Dóra kezdőjéből csapatkapitányunk, Székely Horváth Zsuzsanna, aki azonban így is vállalta a játékot. Horváth Bernadett, Jankó Flóra, Adamecz Lilla, Szabó Flóra és Andrijana Cvitkovic nyitották az első negyedet, a tervek szerint igen agilisan.

Az elhibázott vendégpróbálkozások nagyban jól záró védekezésünknek voltak köszönhetők, a lányok egységesen, önbizalommal tele kezdtek. Lilla és Betti kosaraival 5-0-ra sikerült ellépni, majd az agilitás túl hamar – a játékvezetők megítélése szerint – túlzottan agresszív védekezésbe csapott át, így Andy gyorsan három faultot gyűjtött be.

Eladott labdáink után pedig már ekkor bemutatta, miben igazán erős a ZTE, leindításaikat rendre kosárral fejezték be, összesen 23 pontot szereztek eladott labdákból.

Ettől függetlenül Betti újabb triplájával és a padról beszállók, Koch Dóra és Wéber Fruzsina teljesítményével sikerült megnyerni az első tíz percet.

Erőnk pedig a folytatásban sem fogyott. Betti és meglepetésre Fruzsi is betalált kintről, és amint visszazártunk, rendezett védelem elleni játékra kényszerültek zalai vendégeink, nem ment olyan könnyen számukra a pontszerzés. Még félidő előtt zónavédekezésre váltott mindkét csapat, ami gondot okozott itt is és ott is, így a megannyi gyorsindítás ellenére igen kevés pontot hozott az első két negyed.

Fordulást követően nem sokat változott a játék képe, rakkolós, brusztolós kosárlabdát láthatott a Városmajorba kilátogató közönség. A kezdeti tapogatózás után 6-0-ás szériát csinált a ZTE, amit Nagy Dóra egyből igyekezett időkéréssel megtörni. Dorci hárompontosa és Betti újabb duplája megint reményt adott, egálközelben maradtunk, amit azonban az elvesztett labdák, Andy kipontozódása és a lepattanóharcban hatalmas előnyt szerző vendégek nem hagytak sokáig, fölényüket kihasználták.

Az elképesztő fizikális csatában érezhetően fölénk nőttek a kékmezesek, azonban a gyakran nem túl tiszta játékot Szalay Virág második sportszerűtlen faultja utáni, automatikus kizárása is remekül példázza, ahogy a meccs végére összesen kipontozódott három játékos is.

Tízpontos különbség fölé csak a zárónegyedben tudott szert tenni a ZTE, 13 pontot szereztek támadólepattanók utáni, második esélyből. Nemcsak sebességben, de a fizikai harcban is domináltak, ami a végső győzelmet jelentette számukra.

Végeredmény: MTK Budapest – ZTE NKK 64-75 (14-13, 17-20, 13-21, 20-21)

Legjobb dobóink:

Horváth Bernadett 20/9 pont, Szabó Flóra 19, Adamecz Lilla 11/3, Koch Dóra 5/3, Wéber Fruzsina 5/3, Pál Szandra 2, Szabó Bettina 2

Részletes statisztikákat ITT találnak!

Nagy Dóra: – Centerposzton a rotációnk már az ötödik percben beszűkült, miután Cvitkovicnak három faultja volt, Székely-Horváth Zsuzsanna pedig betegen vállalta a játékot. A találkozó a harmadik negyed közepén dőlt el, amikor a zalaiak tízpontos előnyre tettek szert. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, de szeretném megjegyezni, hogy amikor megpróbáltunk felzárkózni, mindig megtörtek egy-egy ítélettel.

Jövő szombaton lezárjuk a 2017-es naptári évet, hazai pályán a Ceglédet fogadva, remélhetőleg hasonlóan fordulatos, energikus csatában meglesz szezonbeli második győzelmünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!