Taekwondo
Salim Omar

Nehéz sorozat indul

Publikálva: 2018.12.01 Frissítve: 2018.12.01 Kosárlabda női

Szombat este Győrben vendégszerepel az MTK Budapest – hárommeccses idegenbeli sorozat első állomásaként.

Jön a Győr. Pontosabban megyünk Győrbe, mert ez most ilyen időszak, idegenbeli meccsek sora, köszönhetően részben a sportszerűségünknek, hogy hajlandóak voltunk az ellenfelek kéréseit teljesíteni, legyen szó akár az időpont, akár a helyszín módosításáról, vagyis a pályaválasztói jog felcseréléséről. Így jöhetett létre olyasfajta program, mint amilyen a tengerentúli profiligában, az NBA-ben szokásos, Európában viszont nem éppen mindennapos: hogy hárommérkőzéses idegenbeli sorozat jön, és ennek az első állomása a vendégjáték a hat évvel ezelőtti bajnoknál.
Amelynek most CMB Cargo-UNI Győr a neve, és amely a játéknap előtt a nyolcadik helyezést foglalja el a bajnoki táblázaton.

Tekintve, hogy az MTK Budapest pedig a tizediket, ez alapján nem várható túl nagy különbség – ami miatt mégis, az a költségvetés. Számszerűsíteni nyilván nehéz, de a foglalkoztatott játékosok árából egyértelműen lehet következtetni, mennyivel több pénzből gazdálkodik a szombati ellenfél, és az ilyesfajta különbséget csak nagy bravúrral lehet eltüntetni. Jól példázza a lehetőségeit, hogy a Győr jelenleg három légióst foglalkoztat, míg a mi csapatunk színmagyar kerettel dolgozik, a női bajnokság élvonalában egyedüliként. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy sebaj, a labda kerek, de azért ezen felül is találni olyan tényezőket, amelyek a mi esélyeinket növelik: ilyen például, hogy házigazdánk szerda késő este még Portugáliában játszott Európa-kupa-meccset, amelyet ráadásul el is vesztett, és ilyen a győriek egyértelműen várakozáson aluli szezonrajtja, amidőn az első hét bajnokijukból ötöt is elbuktak. Épp a legutóbbi ötöt, vagyis egyértelműen rossz sorozatban vannak – persze ez nyilván azt is magával hozza majd, hogy nagyon akarnak bizonyítani, nyerni, kicsit sem fogják az MTK elleni meccset félvállról venni, pláne új edzővel.

Ami a mi csapatunkat illeti, már csak egy hiányzónk lesz, a bokasérülése miatt hosszú hetekre kidőlő Pusztai Sára, ami miatt az irányítóposzt megoldása okoz fejtörést Nagy Dóra vezetőedzőnek. De a többi poszton már megfelelőek rotációs lehetőségek, amire szükség is lesz szombaton, mert nagyon közel van a következő meccs, amely kedden esedékes az NKE-Csata otthonában. Kell az erő akkorra is, mérlegelendő, kit mennyire szabad szombaton széthajtani, ami nyilván annak is a függvénye, meddig sikerül szorosan tartani az eredményt. Akiket a csapatból erről megkérdeztünk, állították, hogy ha a védekezésünket kezdettől fogva a szükséges keménység jellemzi majd, sokáig. Akkor pedig, ha ezt esetleg a negyvenedik percig sikerülne kitolni, már tényleg bármi lehet.

Fél háromkor indulás, hatkor meccs!

Női kosárlabda NB I. A csoport
2018. december 1. 18:00
CMB Cargo-UNI Győr–MTK Budapest
Győr: Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Minár László Balázs, Goda László (Bognár Tibor)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!